UPPLEV HÖGA KUSTEN

Höga Kusten Trail Camp Höst äger rum precis då höstfärgerna sprakar som mest och tillsammans ger vi oss ut och upplever världsarvets höjdpunkter.

Vi umgås, äter och hänger tillsammans men när vi ger oss ut delar vi in oss i tre grupper: löpning, jogging och jogging-snabbvandring för att du ska få bästa möjliga kombination av naturupplevelser och skönt häng.

HÖJDPUNKTER

Med bas i mysiga FriluftsByn.  har vi nära till Höga Kustens  höjdpunkter.
Fre: Herrestaberget + Skuleberget.
Lör: Skuleskogens Nationalpark med Slåttdalsberget och Slåttdalsskrevan.
Sön: Getsvedjeberget

GRUPPINDELNING

Under lägret delar vi in oss i tre grupper. Du kan dock byta grupp precis som du vill och vi ger oss alltid ut i samma områden och äter lunch tillsammans där man kan byta grupp utefter dagsform. 
Grupp 1: Löpning
Grupp 2: Jogging
Grupp 3: Jogging + Snabbvandring

FREDAG

Efter att vi sagt hej och tagit en snabbfika joggar vi från FriluftsByn mot Herrestaberget på andra sidan Gällstasjön för grundläggande löpskola. Därefter bär det av upp för Skuleberget.
Grupp 1-3: Vi är en grupp tills halvvägs upp för Skuleberget där vi sedan har egen fart till toppen. Har man mycket energi kan man ta sig runt kalottrundan på toppen.

Efter energipåfyllning i toppstugan tar vi oss tillbaka ner till FriluftsByn för middag och föreläsning.

LÖRDAG

Lördag tar vi egna bilar eller samåker till Skuleskogens Nationalpark Entré Syd (15 min) där vi delar upp oss för att ta oss runt olika sträckor innan vi möts för lunch vid Tärnättvattnet mitt i parken. Efter lunch delar vi återigen upp oss i tre grupper och tar oss tillbaka till Entré Syd.
Grupp 1: 16 km
Grupp 2: 12 km
Grupp 3: 10 km
När vi är tillbaka kan du lyssna på föreläsning med Jerry innan vi äter vi i Vardagsrummet.

SÖNDAG

Söndag utgår vi direkt från FriluftsByn och ger oss upp på Getsvedjeberget. Vill man ha mer utmaning tar man Östra Bergsstigen upp till toppen av Skuleberget för att sedan ta Höga Kusten Stigen ner tillbaka till FriluftsByn medan Grupp 2 och Grupp 3 tar sig tur och retur till Getsvedjeberget.
Grupp 1: 14 km
Grupp 2: 6 km
Grupp 3: 6 km
När vi kommer tilllbaka äter vi lunch i FriluftsByn. 

FRILUFTSBYN

Höga Kusten Trail Camp äger rum i mysiga FriluftsByn vid den soliga sydsidan av Skuleberget. Här har vi nära till världsarvets höjdpunkter och utrymme för härligt häng.
Mer om FriluftsByn >>

TOPPSTUGAN

Fredag eftermiddag når vi toppen av Skuleberget och några av Sveriges vackraste vyer. Vi och slår oss ner och laddar med energi innan vi ger oss tillbaka till FriluftsByn.
Mer om Toppstugan >>

VARDAGSRUMMET

Vardagsrummet har stängt för säsongen men vi fixar såklart något gott att äta på Fredag- och Lördagkväll. Här finns gott om plats för gemenskap och skönt häng. 
Vardagsrummet FriluftsByn >> 

ALLT OM HÖGA KUSTEN
TRAIL-CAMP HÖST

Upplev världsarvet i härliga höstfärger efter dina förutsättningar, bli en bättre löpare och njut av det härliga hänget i FriluftsByn.

Höga Kusten Trail Camp Höst passar både dig som är erfaren och nybörjare. Tillsammans får vi uppleva världsarvet Höga Kusten, lyssna till intressanta seminarier och bli något bättre på att springa och jogga. Några kommer med partner eller vänner - andra kommer själva för den härliga gemenskapen. Har du frågor maila info@friluftsbyn.se