UTRUSTNING
FÖR HÖGA KUSTEN TRAIL-CAMP

För att få en härlig löpupplevelse är det bra att du har med dig rätt utrustning.  Det kan vara klokt att ha testat så att allt du vill ha med dig ut då vi jobbar iväg får plats och det är bra att du i alla fall har gett dig ut med utrustningen i alla fall en gång tidigare.

PACKLISTA FÖR HÖSTLÖPNING

Kolla gärna in väderprognosen men ta gärna med fler plagg och låt dem ligga nedpackade i stugan än att ta med dig för få plagg. Om prognosen visar regn, ta gärna med så du kan starta nästa dag torr då det inte finns torkskåp på området.

 • T-shirt / Underställströja
 • Tights eller byxor
 • Löpskor
 • 1:a Förband och elastisk binda.
 • Vindtät Jacka
 • Värmande jacka för lördagens lunch i Nationalparken.
 • Extra långärmad underställströja.
 • Mössa och vantar
 • Behållare för minst 2 x 0,5 L vätska
 • Visselpipa
 • Pannlampa.
 • Vätskeersättning.
 • Toapapper.
 • Löparryggsäck för förvaring.

SÄNGKLÄDER & HANDDUK

Om du bor i stuga i FriluftsByn så finns täcken och kuddar i stugan. Du tar själv med dig sängkläder – lakan, örngott och påslakan. Du tar även med handduk och egna hygienartiklar.

INGA METALL-DOBBAR

För att minimera slitage i naturen är metall-dobbar inte är tillåtet. 

SJUKVÅRD

Vid skada kommer först och främst ditt medhavda första förband och din gasbinda att användas för att säkerställa att all utrustning räcker.

VILKA SKOR SKA JAG VÄLJA?

Det här är såklart mycket upp till tycke och smak men vi skulle verkligen rekommendera ett par från Icebug. Då kommer du ha maximalt grepp vilket är extra viktigt när du ger dig ut i Höga Kusten.

OUTRUN

Bekväm traillöpning på alla nivåer
En trailsko med fokus på hög komfortgrad. Outrun är en stabil sko med bra stöd för dig som vill samla många mil

CAPRA

Trailöpning och skyrunning.
En sko för terränglöpning, framtagen för löpare som vill ha följsamma skor som också är sköna under långa pass och längre tävlingar i teknisk terräng.

ACCELERITAS

Traillöpning, orientering, swimrun
En minimalistisk löpsko med maximal känsla. Så lätt som möjligt med bra grepp.

LÅNA SKOR!

Under Höga Kusten Trail-Camp kan du låna skor från Icebug. Ett bra sätt att känna efter vilken sko som passar dig.

SUPERPRISER!

Under Höga Kusten Trail-Camp har Icebug utförsäljning på provskor med hela 50% rabatt.

HUR SKA JAG KLÄ MIG?

Med rätt klädsel kommer din upplevelse bli så mycket bättre. Det låter kanske klyschigt men så är det. Vi skulle verkligen vilja slå ett slag för Haglöfs L.I.M. serie. Här hittar du kläder alla utan massa onödiga detaljer och funktioner – bara lätta, minimalistiska och packbara utföranden med 100 % funktion.

Ett tips är att kolla in Haglöfs L.I.M serien. En serie med hög funktion, lätt vikt och som tar liten plats i packningen. Vi träffar Per från Haglöfs för att få veta mer. Kolla in det här.

CROWN TEE

Första lager i polyester med ytbehandling som ökar komforten. ”Flatlocksömmar” minskar risken för skav och paneler under armarna för högre rörelsefrihet. Den här är kalas under Trail!

L.I.M BREATHE GTX SHAKEDRY

Långt namn men då är det här också den optimala jackan i växlande väder. Superlätt, extremt luftig och 100 % vattentät och tar minimalt med plats. Ja du hör ju.

TIGHTS ELLER SHORTS

L.I.M Comp Tight är de perfekta tightsen för en rad olika äventyr och L.I.M Fuse Shorts är extremt lätta och slimmade. Testa vad som passar dig bäst.

Haglöfs finns på plats under Höga Kusten Trail-Camp med följande erbjudanen:

 • Samtliga som anmäler sig till lägret kommer få en rabattkod på Haglöfs-utrustning.
 • Möjlighet att låna kläder från L.I.M. Serien under lägret.

HÖGA KUSTEN
TRAIL-CAMP HÖST

Välkommen till en härlig och mysig hösthelg i Höga Kusten. Upplev världsarvet när höstfärgerna poppar som hest, följ med ut på vackra turer kombinerat med det sköna hänget i FriluftsByn. Då vi delar in oss i tre grupper så finns möjlighet att anpassa efter hur det känns för dagen.

Höga Kusten Trail Camp Vår passar både dig som är erfaren och nybörjare. Tillsammans får vi uppleva världsarvet Höga Kusten, lyssna till intressanta seminarier och få tips som gör oss till lite bättre löpare. Några kommer med partner eller vänner - andra kommer själva för den härliga gemenskapen.

FLER LÖPUPPLEVELSER
I VÄRLDSARVET HÖGA KUSTEN

Höga Kusten Trail-Camp är en perfekt uppladdning inför Höga Kusten Trail eller för dig som vill uppleva en härlig helg i Världsarvet tillsammans med andra. Lägren är indelade i tre grupper och passar de flesta.