LOPPEN


 

Twin Peaks 25k: Fre 3:e Sept 2021
Trail 43k: Lör 4:e Sept 2021

Var: FriluftsByn, Höga Kusten

Anmälan: Öppnar 14:e Mars 2021

PRIS: 895/990 kr. ink race T-shirt.


 

Höga Kusten Trail är ett av Sveriges mest populära upplevelselopp och en underbar löp- och snabbvandringshelg i hjärtat av Höga Kusten.

Biljetterna tar slut på bara några timmar så se till att ställa larm om du vill följa med.

SAMLAD INFORMATION TILL DIG SOM SPRINGER HÖGA KUSTEN TRAIL

Höga Kusten Trail startar med obligatorisk buss från FriluftsByn klockan 08:00. Innan dess behöver du ha checkat in. Loppet startar klockan 09:00. Målgång sker i FriluftsByn. För din säkerhet behöver du obligatorisk utrustning. Vi har även en energistation vid Entré Syd som fungerar som basstation under loppet. Här finns även sjukvårdare samt möjlighet att bryta loppet.

VIKTIGT! INGA METALL-DOBBAR

Efter dialog med länsstyrelsen har vi kommit överens om att Höga Kusten Trail är ett metall-dobb fritt lopp för att minska inverkan på lederna. Detta har inte varit någon utmaning tidigare år och något som främst berör elitlöpare då 99,9% springer i ”vanliga” terrängskor men vi behöver ändå göra ett officiellt ställningstagande. Vi beklagar sen information och försöker nå ut med denna information i de kanaler vi förfogar över.

BANPROFIL: HÖGA KUSTEN TRAIL

Höga Kusten Trail är ett tufft lopp på många sätt. Du ska inte bara upp och ner för de kustnära bergen med milsvid utsikt. Du behöver även kunna hantera att springa över de stenar som inlandsisen lagt ifrån sig, över blankspolade klippor och undvika att snubbla på alla rötterna som slingrar sig kring stigarna.

Med det sagt. Det är en helt underbar upplevelse! Se dock till att ta det försiktigt!

HÖGA KUSTEN TWIN PEAKS 25k

En härlig löpupplevelse som tar dig genom Slåttdalsskrevan och upp för både Slåttdalsberget och Skuleberget. Målgång i FriluftsByn.
Start: Fre 15:00 (Incheck från 12:00. Buss avgår 14:00)
Twin Peaks >>

 

HÖGA KUSTEN TRAIL 43k

Sveriges kanske vackraste upplevelselopp. Du har 12 timmar på dig att springa, jogga och snabbvandra 43 kilometer genom Höga Kustens höjdpunkter.
Start: Lör 09:00. (Buss avgår 08:00, Incheck fre alt lör 07:00)

Höga kusten trail>>

HÖGA KUSTEN

TRAIL

 DELTAGARSIDOR

HÖGA KUSTEN

TRAIL

 

 

STARTSIDAN
ANMÄLAN
OM LOPPET
FÖRBEREDELSER