UTRUSTNING
FÖR HÖGA KUSTEN TRAIL

För att ge dig ut på Höga Kusten Twin Peaks och Höga Kusten Trail krävs rätt utrustning för att göra din upplevelse både njutbar och säker. Det är klokt att börja planera din packning i god tid. Börja med att skriva ner det du planerar att ta med dig och provpacka sedan ryggsäcken. Se även till att ge dig ut och spring i den utrustning som du planerar att använda under loppet.

OBLIGATORISK UTRUSTNING

 • T-shirt eller dyligt.
 • Shorts, tights eller byxor
 • Nummerlapp (Fås vid start)
 • Löpskor
 • 1:a Förband och elastisk binda.
 • Mobiltelefon med nummer till tävlingsledning*
 • Vindtät Jacka
 • Långärmad underställströja.
 • Mössa och vantar
 • Behållare för minst 0,5 L vätska (Vi rekommenderar att du tar med 1,5 liter vatten med ut)
 • Visselpipa
 • Pannlampa.
 • Energi i någon form.
 • Vätskeersättning.
 • Toapapper.

INGA METALL-DOBBAR

För att minimera slitage i naturen är Höga Kusten Trail ett upplevelselopp där metall-dobbar inte är tillåtet.

STARTEN

Precis som vid andra lopp med många deltagare kan det bli en kort väntan vid startfållan. Ett tips är att då ha på dig obligatorisk underställströja, vindjacka, mössa och handskar. 

MÅLGÅNG

Precis som vid start så kan det vara skönt att ta på sig dina extra medhavda kläder efter målgång. 

SJUKVÅRD

Det finns sjukvårdare och funktionärer på plats. Vid skada kommer först och främst ditt medhavda första förband och din gasbinda att användas för att säkerställa att all utrustning räcker.

VILKA SKOR SKA JAG VÄLJA?

Det här är såklart mycket upp till tycke och smak men vi skulle verkligen rekommendera ett par från Icebug. Då kommer du ha maximalt grepp vilket är extra viktigt när du ger dig ut i Höga Kusten.

OUTRUN

Bekväm traillöpning på alla nivåer
En trailsko med fokus på hög komfortgrad. Outrun är en stabil sko med bra stöd för dig som vill samla många mil

CAPRA

Trailöpning och skyrunning.
En sko för terränglöpning, framtagen för löpare som vill ha följsamma skor som också är sköna under långa pass och längre tävlingar i teknisk terräng.

ACCELERITAS

Traillöpning, orientering, swimrun
En minimalistisk löpsko med maximal känsla. Så lätt som möjligt med bra grepp.

HUR SKA JAG KLÄ MIG?

Med rätt klädsel kommer din upplevelse bli så mycket bättre. Det låter kanske klyschigt men så är det. Vi skulle verkligen vilja slå ett slag för Haglöfs L.I.M. serie. Här hittar du kläder alla utan massa onödiga detaljer och funktioner – bara lätta, minimalistiska och packbara utföranden med 100 % funktion.

Ett tips är att kolla in Haglöfs L.I.M serien. En serie med hög funktion, lätt vikt och som tar liten plats i packningen. Vi träffar Per från Haglöfs för att få veta mer. Kolla in det här.

CROWN TEE

Första lager i polyester med ytbehandling som ökar komforten. ”Flatlocksömmar” minskar risken för skav och paneler under armarna för högre rörelsefrihet. Den här är kalas under Trail!

L.I.M BREATHE GTX SHAKEDRY

Långt namn men då är det här också den optimala jackan i växlande väder. Superlätt, extremt luftig och 100 % vattentät och tar minimalt med plats. Ja du hör ju.

TIGHTS ELLER SHORTS

L.I.M Comp Tight är de perfekta tightsen för en rad olika äventyr och L.I.M Fuse Shorts är extremt lätta och slimmade. Testa vad som passar dig bäst.

Haglöfs finns på plats under Höga Kusten Twin Peaks och Höga Kusten Trail med specialpris på utvald utrustning från L.I.M Serien.  

RESA, BOENDE & MAT >>

Här hittar du boende under helgen samt öppettider på de olika restaurangerna och caféerna.

UTRUSTNING >>

Missa inte dessa tips på kläder, skor och annat som kommer ge en bättre upplevelse.

TIPS INFÖR LOPPEN >>

Här har vi samlat tips för själva loppen.

ALLT INFÖR
HÖGA KUSTEN TRAIL

Här har vi samlat information och tips som kommer göra Höga Kusten Trail till en härlig upplevelse. Se till att även läsa igenom Deltagar PM för respektive lopp samt gå med i facebook gruppen "High Coast Trail Runners" för löpande tips och inspiration.