Höga Kusten Trail

UTRUSTNING

För att ge dig ut på någon av Höga Kusten Trail distanserna krävs rätt utrustning för att göra din upplevelse både njutbar och säker. Det är klokt att börja planera din packning i god tid.

Börja med att skriva ner det du planerar att ta med dig och provpacka sedan ryggsäcken. Se även till att ge dig ut och spring i den utrustning som du planerar att använda under loppet.

OBLIGATORISK UTRUSTNING FÖR SAMTLIGA DISTANSER

 • T-shirt eller dyligt att springa i.
 • Shorts, tights eller byxor
 • Nummerlapp (Fås vid start)
 • Löpskor
 • 1:a Förband och elastisk binda.
 • Mobiltelefon med nummer till tävlingsledning*
 • Extra långärmad underställströja i ryggsäcken. Nyttjas som ombyte vid ev skada på samtliga lopp samt efter målgång på Original 45k som avslutas på toppen av Skuleberget.
 • Vindtät jacka
 • Mössa och vantar
 • Behållare för minst 0,5 L vätska (Vi rekommenderar att du tar med 1,5 liter vatten med ut)
 • Visselpipa
 • Pannlampa.
 • Energi i någon form.
 • Vätskeersättning.
 • Toapapper.

INGA METALL-DOBBAR

För att minimera slitage på stigar är Höga Kusten Trail ett upplevelselopp där metall-dobbar inte är tillåtet.

STARTEN

Ett tips är att ta på dig din långärmade underställströja och vindjacka för att behålla värmen medan du väntar på bussen.

MÅLGÅNG

Precis som vid start så kan det vara skönt att ta på sig extra medhavda kläder efter målgång.

SJUKVÅRD

Det finns sjukvårdare och funktionärer på plats. Vid skada kommer först och främst ditt medhavda första förband och din gasbinda att användas för att säkerställa att all utrustning räcker.

VILKA SKOR SKA JAG VÄLJA?

Det här är såklart mycket upp till tycke och smak men vi skulle verkligen rekommendera ett par från Icebug. Då kommer du ha maximalt grepp vilket är extra viktigt när du ger dig ut i Höga Kusten.

PROVSKOR FRÅN ICEBUG: Icebug finns på plats under Höga Kusten Trail – för att ge tips om skor med riktigt bra grepp men också för att låna ut skor till dig som vill testa (Begränsat antal)

OUTRUN

Bekväm traillöpning på alla nivåer
En trailsko med fokus på hög komfortgrad. Outrun är en stabil sko med bra stöd för dig som vill samla många mil

CAPRA

Trailöpning och skyrunning.
En sko för terränglöpning, framtagen för löpare som vill ha följsamma skor som också är sköna under långa pass och längre tävlingar i teknisk terräng.

ACCELERITAS

Traillöpning, orientering, swimrun
En minimalistisk löpsko med maximal känsla. Så lätt som möjligt med bra grepp.

HUR SKA JAG KLÄ MIG?

Med rätt klädsel kommer din upplevelse bli så mycket bättre. Det låter kanske klyschigt men så är det. Vi skulle verkligen vilja slå ett slag för Haglöfs L.I.M. serie. Här hittar du kläder alla utan massa onödiga detaljer och funktioner – bara lätta, minimalistiska och packbara utföranden med 100 % funktion.

VI HÄLSAR PÅ I HAGLÖFS CORNER: Ett tips är att kolla in Haglöfs L.I.M serien. En serie med hög funktion, lätt vikt och som tar liten plats i packningen. Vi träffar Per från Haglöfs för att få veta mer. Kolla in det här.

CROWN TEE

Första lager i polyester med ytbehandling som ökar komforten. ”Flatlocksömmar” minskar risken för skav och paneler under armarna för högre rörelsefrihet. Den här är kalas under Trail!

L.I.M BREATHE GTX SHAKEDRY

Långt namn men då är det här också den optimala jackan i växlande väder. Superlätt, extremt luftig och 100 % vattentät och tar minimalt med plats. Ja du hör ju.

TIGHTS ELLER SHORTS

L.I.M Comp Tight är de perfekta tightsen för en rad olika äventyr och L.I.M Fuse Shorts är extremt lätta och slimmade. Testa vad som passar dig bäst.

LIVE FRÅN HÖGA KUSTEN TRAIL: Vi tar ett snack med Per, ambassadör för Haglöfs, för att få lite tips på bra utrustning inför Höga Kusten Trail.

Haglöfs finns på plats under Höga Kusten Trail med specialpris på utvald utrustning från L.I.M Serien.