HÖGA KUSTEN

TRAIL-CAMP
HÄRLIGA HÖST

4.e -6:e Oktober 2024
FriluftsByn, Skuleberget

Upplev en färgsprakande hösthelg i Höga Kusten med världsarvets höjdpunkter, löpteknik och gemenskap. Helgen passar alla löparnivåer då vi då och då delar in oss i tre grupper med varierande utmaningar men även tar pauser för att njuta av den vackra naturen. Följ med och fyll på med ny energi och skönt häng.

ANMÄLAN HÖST-CAMP >>

PROGRAM >>

Vi har satt samman ett läger där vi kombinerar makalöst vacker natur med löpskolor och skön gemenskap.

Jerry, FriluftsByn

Vi kommer dela med oss av massor av tips som passar både du som är erfaren löpare och nybörjare.

Joel & David, Ledare

Vi åt fantastiskt god mat och skrattade massivs. Glädje och gemenskap är ord som ramar in campen fint.

Annika Hägglund

Fantastiskt vacker natur och engagerade ledare som coachar, peppar och skapar bra stämning.

Håkan Sandberg

Lite såhär fungerar det, Jerry tar en paus och förklarar lite hur det går till. Men det är inte så klurigt – vi delar in oss i tre grupper, upplever makalöst vacker natur och tränar löpning innan vi återvänder för härligt häng i FriluftsByn.

Även om vi delar upp oss i grupper så möter vi upp övriga grupper vid flertalet tillfällen där vi gör gemensamma övningar innan vi fortsätter ut i Världsarvet. Många kommer själva men om man kommer med kompis kan man vara i olika grupper men ändå träffas under dagarna.

Häng med Grupp 3 där vi kombinerar lättare jogging med snabbvandring upp för bergen. Grupp 1 är löpning och Grupp 2 är jogging. Du kan byta grupp under dagen då vi samlar alla grupper vid olika tillfällen.

ÄVENTYR & GEMENSKAP

HÖGA KUSTEN
TRAIL-CAMP: HÖST

Klart du ska följa med – ta med vännerna eller familjen eller kom själv och upplev gemenskapen.

Mat är inkluderat fredag kväll till söndag lunch och du kan själv välja hur du vill bo – i eget tält, i delad stuga eller i egen stuga. Om du anmäler dig tillsammans med kompis som du vill dela stuga med så skriver du det i anmälan så ser vi till att ni hamnar i samma stuga.

PRISALTERNATIV

Inkl all mat, seminarier och skönt häng.
2 495 kr
i medhavt tält eller eget boende
2 995 kr delad 4-bädds campingstuga
3 495 kr i delad 2-bädds campingstuga
3 795 kr i delad 4-bädds storstuga
3 995 kr i egen campingstuga alt Friluftsbod.
Mer om respektive boendealternativ se FriluftsByns hemsida:
Stugor och Tältplats Höga Kusten Trail Camp Vår >>

UPPLEV HÖGA KUSTEN

I tre grupper ger vi oss under fyra turer ut och njuter av Höga Kustens absoluta höjdpunkter.

BLI EN BÄTTRE LÖPARE

På plats finns Sveriges härligaste löpprofiler – Joel och David Backa, ambassadörer för Icebug.

SKÖNT HÄNG

Lägereldshäng på Innergården, fika i Toppstugan och middag i Vardagsrummet.

TESTA KLÄDER & SKOR

Under helgen har du möjlighet att låna och testa skor från Icebug.

KOPPLA AV

Du väljer själv om du vill vara med på föreläsningar eller koppla av mellan upplevelserna.

LÄR KÄNNA LIKASINNADE

Några är erfarna, andra är nybörjare. Ibland ses man på framtida lopp eller på nästa läger.

Vi delar in oss i tre grupper men ger oss ut tillsammans och möts upp då och då under dagen. Det gör att du kan byta grupp efter hur det känns just då. Du ska ju hinna njuta av vyerna också.

Hur fort springer och joggar de tre olika grupperna?

Vi delar in oss i tre grupper där Grupp 1 springer / joggar i ett lite högre tempo. Grupp 2 joggar på mellannivå och Grupp 3 kombinerar jogging med snabbvandring. 

Då vad som är jogging och snabbvandring är väldigt individuellt så försöker vi anpassa grupperna så gott vi kan och uppmuntrar även deltagare som ligger längst fram att kanske byta till en snabbare grupp och deltagare som vill ta det lite lugnare att byta till Grupp 3 som även snabbvandrar.

Kan man byta grupp?

När vi ger oss ut delar vi in oss i tre grupper. Vi möts minst en gång per dag vilket gör att du kan byta grupp om du vill ta dig fram lite snabbare eller vill dra ner på tempot lite. 

Vilken grupp passar mig?

Det kommer du märka på plats men vi kallar de tre grupperna 1: Löpning, 2: Jogging och 3: Jogging + Snabbvandring.

För Grupp 3 bör du kunna jogga sammanhängande i åtminstone sju kilometer på ett klassiskt eljusspår eller asfalt. Vi kommer inte jogga så långa sträckor utan paus men sju kilometer är ändå en bra riktlinje givet den terräng vi vistas i. Men återigen, vi kommer att ta flertalet pauser för att dela med oss av tips och njuta av Höga Kustens vyer. Vi har alltid en ledare längst fram och en funktionär längst bak i varje grupp.

Hur långt springer vi?

I Höga Kusten är det egentligen inte distanserna som är avgörande då vi även ger oss upp på utsiktsberg. Vi anpassar våra turer efter väder och vind samt efter deltagare i de tre grupperna. Grundplanen är Fre: 5-10 km, Lör: 8 – 16 km, Sön: 5-10 km.

Hur bor jag under trail camp?

Det finns flera boendealternativ – all från eget medhavt tält till delad stuga eller egen friluftsbod. Du väljer typ av boende när du bokar.

Kan jag komma själv?

Ja. Hälften av deltagarna brukar komma själva medan andra hälften kommer med partner eller kompis. Det skapar en riktigt härlig stämning.

HÖGA KUSTEN
TRAIL-CAMP HÖST

Upplev världsarvet i härliga höstfärger efter dina förutsättningar, bli en bättre löpare och njut av det härliga hänget i FriluftsByn.

Höga Kusten Trail Camp Vår passar både dig som är erfaren och nybörjare. Tillsammans får vi uppleva världsarvet Höga Kusten, lyssna till intressanta seminarier och få tpås som gör oss till lite bättre löpare. Några kommer med partner eller vänner – andra kommer själva för den härliga gemenskapen.

FLER LÖPUPPLEVELSER
I VÄRLDSARVET HÖGA KUSTEN

Höga Kusten Trail-Camp är en perfekt uppladdning inför Höga Kusten Trail eller för dig som vill uppleva en härlig helg i Världsarvet tillsammans med andra. Lägren är indelade i tre grupper och passar de flesta.