UPPLEV HÖGA KUSTEN

Höga Kusten Trail Camp är en långhelg för de allra flesta. Vi umgås, äter och hänger tillsammans men när vi ger oss ut delar vi upp oss i tre grupper – löpning, jogging och jogging-snabbvandring.

Under helgen kommer vi ge oss ut och uppleva några av Höga Kustens absoluta höjdpunkter – Skuleberget, Slåttdalsskrevan, Getsvedjeberget och Fäberget men också ha tid för skön gemenskap i Toppstugan, vid lägereldarna och under seminarier.

HÖJDPUNKTER

Höga Kusten Trail-Camp är världsravets mest populära läger med bas i mysiga FriluftsByn. Härifrpn har vi nära till några av Höga Kustens verkliga höjdpunkter.
Fre: Fäberget + Skuleberget. (Grupp 1 ger sig även upp på Herrestaberget)
Lör: Skuleskogens Nationalpark med Slåttdalsberget och Slåttdalsskrevan.
Sön: Getsvedjeberget (Grupp 1 även Skuleberget)

GRUPPINDELNING

Under lägret delar vi in oss i tre grupper. Du kan dock byta grupp precis som du vill och vi ger oss alltid ut i samma områden och äter lunch tillsammans där man återigen kan byta grupp. Det gör att om ni är två vänner så kommer ni att umgås ungefär hela tiden förutom just då ni joggar två olika rundor till samman plats.
Grupp 1: Löpning
Grupp 2: Jogging
Grupp 3: Jogging + Snabbvandring

FREDAG

Fredag försöker vi komma ut så snart vi träffats och fått genomgång för att ta oss tur och retur till Fäberget. Grupp 1 ger sig av direkt från FriluftsByn medan Grupp 2 och 3 tar egna bilar 2,5 kilometer för start något längre fram på sträckan.
Grupp 1: 14 km
Grupp 2: 9 km
Grupp 3: 9 km
När vi är tillbaka vandrar vi Höga Kusten Stigen upp till Skulebergets topp för middag och föredrag från Bröderna Backa, ambassadörer för Icebug.

LÖRDAG

Lördag tar vi egna bilar eller samåker till Skuleskogens Nationalpark Entré Syd (15 min) där vi delar upp oss för att ta oss runt olika sträckor innan vi möts för lunch vid Tärnättvattnet mitt i parken. Efter lunch delar vi återigen upp oss i tre grupper och tar oss tillbaka till Entré Syd.
Grupp 1: 16 km
Grupp 2: 12 km
Grupp 3: 10 km
När vi är tillbaka kan du lyssna på föreläsning med Jerry innan vi äter vi i Vardagsrummet.

SÖNDAG

Söndag utgår vi direkt från FriluftsByn och ger oss upp på Getsvedjeberget. Grupp 1 tar sedan den Östra Bergsstigen upp till toppen av Skuleberget för att sedan ta Höga Kusten Stigen ner tillbaka till FriluftsByn medan Grupp 2 och Grupp 3 tar sig tur och retur till Getsvedjeberget.
Grupp 1: 14 km
Grupp 2: 6 km
Grupp 3: 6 km
När vi kommer tilllbaka äter vi lunch i FriluftsByn. Är man tidig kan man ge sig upp på Herrestaberget (3km t.o.r.)

FRILUFTSBYN

Höga Kusten Trail Camp äger rum i mysiga FriluftsByn vid den soliga sydsidan av Skuleberget. Här har vi nära till världsarvets höjdpunkter och utrymme för härligt häng.
Mer om FriluftsByn >>

TOPPSTUGAN

Fredag eftermiddag vandrar vi Höga Kusten stigen till toppen av världsarvet och äter middag till en av Sveriges vackraste vyer.
Mer om Toppstugan >>

VARDAGSRUMMET

Lördag kväll äter vi middag i Vardagsrummet. Valfri huvudrätt ingår i Höga Kusten Trail. 
Vardagsrummet FriluftsByn >> 

HÖGA KUSTEN TRAIL-CAMP VÅR

Upplev världsarvet efter dina förutsättningar, bli en bättre löpare och njut av skön gemenskap