HÖGA KUSTEN TRAIL-CAMP

UPPLEV HÖGA KUSTEN

Höga Kusten Trail Camp är en helg där du kommer få uppleva några av världsarvets Höga Kustens absoluta höjdpunkter. Vi umgås, äter och hänger tillsammans men när vi ger oss ut delar vi upp oss i tre grupper – löpning, jogging och jogging-snabbvandring. Det här är en riktigt härlig upplevelse – gemenskap, träning och vacker natur.

HÖJDPUNKTER

Höga Kusten Trail-Camp är världsravets mest populära läger med bas i mysiga FriluftsByn. Härifrån har vi nära till några av Höga Kustens verkliga höjdpunkter.
Fre: Fäberget
Lör: Skuleskogens Nationalpark
Sön: Skuleberget

GRUPPINDELNING

Under lägret delar vi in oss i tre grupper. Du kan dock byta grupp precis som du vill och vi ger oss alltid ut i samma områden och äter lunch tillsammans där man återigen kan byta grupp. Det gör att om ni är två vänner så kommer ni att umgås ungefär hela tiden förutom just då ni joggar två olika rundor till samman plats.
Grupp 1: Löpning
Grupp 2: Jogging
Grupp 3: Jogging + Snabbvandring

FREDAG

Fredag försöker vi komma ut så snart vi träffats och fått genomgång. Vi tar egen bil eller samåker för till Vibyggerå Gamla Kyrka oss tur och retur till Fäberget via Per Ols Toppen. Vill man vara ute lite mer kan man alltid ta en sväng upp även på Herrestaberget.

Grupp 1: 14 km
Grupp 2: 9 km
Grupp 3: 9 km
Väl tillbaka i byn fyller vi på med energi, tar en dusch, chillar, äter middag om du vill kan du lyssna till ett föredrag från Bröderna Backa.

Vi ger oss ut längst Höga Kustenleden.

Bara efter någon kilometer kommer vyerna.

Med tre grupper kommer du hitta ditt tempo.

Vi ger oss ut tillsammans och alla tre grupper tar sig upp till toppen av Fäberget. Sedan är det fri fart tillbaka längst den välmarkerade Höga Kustenleden.

LÖRDAG

Lördag ger vi oss ut för att uppleva den mäktiga Skuleskogens Nationalpark. Slåttdalsberget, Slåttdalsskrevan, Tärnättholmarna och de vackra stränderna vid kusten är några höjdpunkter.

Grupp 1: 16 km
Grupp 2: 12 km
Grupp 3: 10 km
När vi är tillbaka kan du som vill lyssna på föreläsning med Jerry innan vi äter middag Vardagsrummet och kopplar av på innergården. Rundpingis med fina priser för den som är sugen.

Efter frukost tar vi bilar till Entré Syd ca 15 min bort.

Vi inleder längst kusten innan vi viker upp på bergen.

Ett av Sveriges absolut vackraste naturområden.

På Lördag ger vi oss ut och upplever höjdpunkterna av Skuleskogens Nationalpark.

Efter lunch tar vi oss genom Slåttdalsskrevan.

Därefter upp på toppen av bergen med milsvid utsikt.

Vi delar in oss i tre grupper men möts på lunch vid Tärnättvattnen.

SÖNDAG

Söndag inleder vi med teknikträning vid Gällstasjön innan vi steg för steg och med löpövningar tar oss upp till toppen av Skuleberget och toppen av Världsarvet Höga Kusten.

Grupp 1: 10 km
Grupp 2: 9 km
Grupp 3: 8 km
Grupp 1 kan om man vill ge sig runt Kalottstigen (1 km)  på toppen – medsols och motsols, Grupp 2 kan ta den ett varv.

Vi ser till att väcka kropparna.

Vid Gällstasjön finslipar vi löptekniken.

På Skuleberget kör vi några gemensamma löpövningar innan det är egen takt till toppen.

HÖGA KUSTEN TRAIL-CAMP

MER ÄN MAKALÖS NATUR

Höga Kusten Trail Camp är nog ett av Sveriges vackraste löpläger. Men en lika stor del av upplevensen är att bara hänga i FriluftsByn – på Innergården, i Vardagsrummet och runt om på området.

HÖGA KUSTEN TRAIL-CAMP VÅR

Här har vi samlat det du behöver veta inför Höga Kusten Trail Camp. Det viktigaste är att du kommer få uppleva makalöst vacker natur, få hänga med sköna människor, äta gott och få lära dig en del nytt som gör dig till en lite bättre joggare eller löpare. Du kommer trivas.