Höga Kusten Trail Camp Vår

RESA, BOENDE, MAT & SKÖNT HÄNG

Höga Kusten Trail Camp är en helg där du kommer få uppleva några av världsarvets Höga Kustens absoluta höjdpunkter. Vi umgås, äter och hänger tillsammans men när vi ger oss ut delar vi upp oss i tre grupper – löpning, jogging och jogging-snabbvandring. Det här är en riktigt härlig upplevelse – gemenskap, träning och vacker natur.

RESA

Höga Kusten ligger närmre än många tror. Enklast är att ta bilen men du kan även ta tåg + buss eller så samåker du med någon annan deltagare. Samåkning koordineras i vår deltagargrupp.

BOENDE

FriluftsByn är basen och här finns flera olika alternativ på boende – allt från tält till egen stuga eller delat boende. Självklart kan du även bo hemma, hos kompis eller på annan plats.

MAT & DRYCK

Frukost och Middag äter vi på FriluftsByns Innergård eller i Vardagsrummet. Lunch äter vi i Nationalparken och i Toppstugan. All mat ingår. Du köper dryck.

SKÖNT HÄNG

Återhämtningen är lika viktig. Du väljer såklart själv när du umgås med andra och när du beger dig till din stuga och bara chillar.

RESA TILL HÖGA KUSTEN TRAIL CAMP

Höga Kusten ligger närmre än många tror. Och även om det just nu råder inflation på begreppet ”mitt i Höga Kusten” eller ”i hjärtat av Höga Kusten” så är det här FriluftsByn ligger. Direkt vid vandringslederna, båtturerna och sevärdheterna.

Bil till Trail-Camp

Höga Kusten, Skuleberget och FriluftsByn ligger närmre än många tror. För att få en uppskattning hur lång tid det tar från dig – knappa in “FriluftsByn” på Google Maps.

Om du planerar att ta bil till Höga Kusten Trail-Camp och har plats över – eller kan tänka dig samåka med någon mot att dela bränslekostnader – gör gärna ett inlägg i deltagargruppen ”High Coast Trail Runners” så kommer du få sällskap.

– Bila i Höga Kusten >>
– Deltagargruppen: High Coast Trail Runners >>

Buss till Trail-Camp

Buss är absolut ett alterantiv och Y-buss kör bussar från Stockholm och Arlanda samt längst hela Norrlandskusten från Umeå och söderut.

För att komma till FriluftsByn bokar du biljett till hållplats Docksta.

När du kliver av är det knappt cirka två kilometers promenad till FriluftsByn och starten av Höga Kusten Trail.

Vill du vara med direkt från start av helgen så går det en buss torsdag morgon. Självklart kan du även ta morgonbussen på fredag och ansluta till Trail-Camp under fredag eftermiddag.

Torsdag:
Stockholm 08:30 – Docksta 15:48

Söndag: 
Docksta 14:05  – Stockholm 21:40
– Y-Buss till Höga Kusten >> 

Tåg till Trail-Camp

Tåg brukar absolut vara ett bra alternativ och då tar du tåget till Örnsköldsvik Resecentrum eller Kramfors Station sedan antingen Länsbussarna ”Din Tur” till Skuleberget eller Y-Bussarna till Docksta. Just denna helg verkar det dock som att det pågår banarbete vilket gör att morgontågen verkar vara inställda. Det gör att det blir klurigt med tåg just denna Trail-Camp.

Turistservice: Vill du ha hjälp att hitta hur du tar dig med buss mellan Resecentrum och Skuleberget utefter just ditt tåg kan du ringa Höga Kusten Turistcenter +46(0)771-26 50 00

Boka tågbiljett hos SJ >>
Din Tur Bussarna >>
Y-Bussarna >>

BOENDE UNDER HÖGA KUSTEN TRAILCAMP

Du väljer själv om du vill tälta, bo i delad stuga eller lyxa till det med en hel stuga bara för dig själv. Under de senaste åren har det varit mest populärt att dela campingstuga med ytterligare en eller tre personer. 

Om du vill dela en stuga med en kompis – skicka oss ett mail på info@friluftsbyn.se eller ring oss på 070-874 32 04 så ser vi till att ni hamnar i samma stuga.

BOENDEALTERANTIV

Tre dagar fyllda med upplevelser, löpcoaching, föreläsningar, helpension och boende:
2 495 kr
i medhavt tält eller eget boende
2 995 kr delad 4-bädds campingstuga
3 495 kr i delad 2-bädds campingstuga
3 795 kr i delad 4-bädds storstuga
3 995 kr i egen campingstuga alt Friluftsbod.

POPULÄRT:
DELAD CAMPINGSTUGA / FRILUFTSBOD (2 pers)

Tre dagar med fyllda med upplevelser, löpcoaching, föreläsningar, boende i delad campingstuga och helpension: 3 495 kr

Ett populärt alternativ är att dela stuga med ytterligare en person. Antingen delar du med kompis / partner, eller så sätter vi samman dig med någon annan skön deltagare. Vi gör tjej och killstugor. Maila oss på info@friluftsbyn.se om du har en person som också ska delta på Trail-Camp som du vill dela stuga med.

Välj mellan campingstuga med en våningssäng eller dubbelsäng.

POPULÄRT:
DELAD CAMPINGSTUGA (4 pers)

Tre dagar med fyllda med upplevelser, löpcoaching, föreläsningar, boende i delad campingstuga och helpension: 2 995 kr

Ett riktigt bra och ofta det mest populära alterantivet. Du delar stuga med tre andra deltagare. Kanske är någon som du redan känner och några andra deltagare blir nya vänner. Vi sätter samman kill- och tjejstugor. Dusch och WC finns i intilliggande servicehus. Maila oss på info@friluftsbyn.se om du har en person som också ska delta på Trail-Camp som du vill dela stuga med.

Delad 4-bäddars campingstuga med kökspentry och tillgång till servicehus med wc och duschar.

Vi kommer vara ute eller hänga i FriluftsByn större delen av tiden så spar pengar genom att bo med andra och lägg det på att unna dig något gott i glaset när du är tillbaka från äventyren.

TÄLTA >>

2 495:- p.p.
Ta med tältet och slå upp på campingen. Vi kommer mest vara ute och på kvällarna kommer vi umgås vid eldarna eller i sällskapsrummen innan du kryper ner i sovsäcken.
Mer info: Tälta i Höga Kusten >>

ALLSTUGA

2 795:- p.p.
Vårt allra enklaste boende för dig som inte vill ha med tält men ändå vill bo enkelt och billigt. Tältsäng tillsammans med andra i allstugan. Dusch och wc i huset intill.

CAMPINGSTUGA >>

2 995:- p.p.
Det absolut mest prisvärda alternativet och den med mest gemenskap. Vi kommer sätta ihop killstugor och tjejstugor. Där man max bor 4 personer per stuga i våningssäng.
Mer info: Campingstuga i Höga Kusten >>

CAMPINGSTUGA >>

3 495:- p.p.
Vill ni dela en campingstuga på bara två personer så får ni en av våra mindre campingstugor med familjesäng. Skriv om du har någon du vet du vill dela stuga med eller om vi ska para ihop dig med någon lägerkamrat.
Mer info: Campingstuga i Höga Kusten >>

STORSTUGA >>

3 795:- p.p.
Dela Storstuga med dusch och wc i stugan tillsammans med max fyra andra deltagare.
Mer info: Storstuga i Höga Kusten >>

FRILUFTSBOD >>

3 995:- p.p.
Bo i egen FriluftsBod eller i Campingstuga med familjesäng. 
Mer info: FriluftsBod >>
Mer info: Campingstuga m Familjesäng >>

MAT UNDER TRAIL CAMP

Vi fixar mat och måltidsdryck men ta gärna med dig snacks och egna favoriter. Vardagsrummet har fullständiga rättigheter. Ett glas vin på soldäck eller kall Höga Kusten innan middag brukar vara rätt så najs, eller så klart ett alkoholfritt alternativ om man föredrar det.

FREDAG

13:30: Kaffe och fika
16:30: Smörgås och snax
18:00: Middag i Vardagsrummet

LÖRDAG

08:00: Frukost
12:00: Lunch i Nationalparken
16:00: Smörgås
18:30: Middag i Vardagsrummet

SÖNDAG

08:00: Frukost
11:30: Lunch i Toppstugan

HÖGA KUSTEN TRAIL-CAMP VÅR

Här har vi samlat det du behöver veta inför Höga Kusten Trail Camp Vår. Det viktigaste är att du kommer få uppleva makalöst vacker natur, få hänga med sköna människor, äta gott och få lära dig en del nytt som gör dig till en lite bättre joggare eller löpare. Du kommer trivas.

Trail Camp Vår

ALLT OM HELGEN >>

Spana in allt som händer under helgen.

Trail Camp Vår

RESA, BOENDE & MAT >>

Här hittar du information om allt det praktiska.

Trail Camp Vår

UTRUSTNING >>

Under helgen kan du även låna utrustning från Haglöfs och Icebug.

Trail Camp Vår

STARTSIDA & ANMÄLAN >>

Ta mig tillbaka till startsidan och anmälan.