JUSTERINGAR HÖGA KUSTEN TRAIL 2021

Som du säkert förstår så är det inte helt lätt att förutspå hur läget kommer att se ut i September. Vi har haft en dialog med Länsstyrelsen som är tillståndsmyndighet och vi har beslutat att vi kommer att öppna anmälan men att vi kommer att kunna ge ett slutgiltigt besked gällande upplevelsen den 3:e Augusti 2021.

Givet läget just nu, Mars 2021, då vi tillåter tusentals skidåkare att åka i anpassade skidbackar och 500 personer tillåts vistas i gallerior ser vi optimistiskt på att vår regering till hösten bör inse att det med rätt förberedelser och förutsättningar även går att ge sig ut och uppleva stora naturområden med säkra avstånd om man springer, joggar eller snabbvandrar. (Det här borde de insett för ett år sedan så vi är väl ärligt talat inte helt imponerade. Inte minst då vi förra året tillät 50 personer per micro lopp och från toppen av Skuleberget kunde vinka till Birka Cruises som åkte förbi med 1400 seniorer på samma båt.)

Även om vi inte fullt vet hur läget ser ut till hösten så kommer vi initialt att öppna 500 startplatser till Höga Kusten Trail 43k  och 500 platser till Höga Kusten Twin Peaks 25k 2021. Skulle vi inte få slutgiltigt tillstånd kommer ett alterativ du kan välja mellan att vara att få tillbaka din anmälningsavgift, oavsett försäkring eller ej.

Under 2020 delade vi in Höga Kusten Trail i Micro Lopp med 49 löpare i varje grupp då det var tillåtet för 50 personer att vistas på en unik bana samtidigt. Vi får avvakta läget för att se hur det blir i September 2021 och vi kommer förhoppningsvis ha ett positivt besked den 3:e Augusti.

INCHECKNING:
Under 2020 så gick olika bussar ut där vi skickade iväg snabbast deltagare först för att minimera omspringningar. Vi får se hur vi kommer göra när vi närmar oss men såhär såg det ut 2020: Justeringar Höga Kusten Twin Peaks >>

Incheckning för Höga Kusten Trail sker fredag kväll 19:00 – 22:00 samt på lördag morgon. Incheck, bussar till start och estimerad starttider 2020 såg ut såhär. Vi kommer meddela hur det blir i September då det närmar sig: Justeringar Höga Kusten Trail >>

KARTGENOMGÅNG
Under 2021 kommer kartgenomgång förmodligen ske digitalt då vi säkerligen kommer att fortsätta uppmanas hålla avstånd eller inte samlas allt för många på samma yta. Du kan redan nu se kartgenomgångarna från 2020 här. Det kan dock bli ändringar innan September men då meddelar vi dig det i god tid innan.
– Kartgenomgång Höga Kusten Twin Peaks  25k >>
– Kartgenomgång Höga Kusten Trail 43k >>

BUSSAR TILL START:
Samtliga deltagare åker buss till respektive start. Under 2020 beräknade vi ett dubbelsäte per person men deltagare som ingick i samma sällskap fick dela säte om man ville. Vi får se hur det blir 2021.  Under 2020 så registrerade chippet starten och det var ingen gemensam start i de små micro-loppen. Vi får se hur det blir 2021. 

 

Vi kommer även att löpande uppdatera vår facebook grupp High Coast Trail-Runners >>

JUSTERINGAR TWIN PEAKS 25k>>

Vi vet inte ännu hur läget kommer att se ut i September 2021 men såhär såg justeringarna ut 2020 och det kan bli liknande justeringar i September 2021 beroende på rådande läge: justeringar på Twin Peaks 2020 >>

JUSTERINGAR TRAIL 43k >>

Vi vet ännu inte hur läget kommer att se ut i September 2021 men såhär såg justeringarna ut 2020 och det kan bli liknande justeringar detta år:  justeringar på Trail 43k 2020 >>