REGLER & SÄKERHET

Har kan du läsa mer om reglerna som gäller vid anmälan till Höga Kusten Winter Trail samt hur vi försöker göra ditt deltagande så säkert som möjligt. Det vilar dock ett stort ansvar på dig som deltagare, se därför till att även läsa deltagande sker på egen risk.

REGLER FÖR HÖGA KUSTEN TRAIL

Regler
Sträckan är tuff. Reglerna är enkla. Så länge du förstått att du deltar på egen risk, tar med dig obligatorisk utrustning, checkar in i tid, följer den markerade leden och låter bli att skräpa ner så kan du fokusera på utmaningen och på var du sätter fötterna.

Avbeställningsskydd & Olycksfallsförsäkring
Startplatser i Höga Kusten Trail är inte avbokningsbara, ej heller på doktors utlåtande. Deltagande i Höga Kusten Trail sker även på egen risk. Att springa terränglopp kan innebära risker som att kläder eller utrustning går sönder eller att du skadar dig. Se till att ha en giltig olycksfallsförsäkring. Du kan till exempel teckna försäkringen Startklar som är både en avbeställnings- och olycksfallsförsäkring. Du får du hela anmälningsavgiften tillbaka utan självrisk om du blir sjuk eller skadad och inte kan delta. Det ska kunna styrkas med läkarintyg. Startklar kostar 155 kr och gäller ett helt år för alla arrangemang i Sverige som du anmäler dig till. Läs mer på www.startklar.nu. Denna försäkring används av de flesta lopp i Sverige, inklusive bland annat Vasaloppet. Skulle vi som arrangör ställa in loppet kommer du få tillbaka din anmälningsavgift, oavsett försäkring eller ej. Försäkring behövs dock om du själv ställer in din anmälan till loppet. Du kan överlåta din startplats till annan person – då utgår en administrativ avgift på 100 kr.
– Försäkring med Startklar >>

Försäljning av startplats
Du kan sälja vidare din startplats. Dock tillkommer en avgift på 100 kr för byte av deltagare.

Nyttjande av toaletter
Det är tillåtet att använda de toaletter som finns i nationalparken, vid Friluftsbyn samt vid FriluftsByns toppstuga. Se dock till att ta med dig eget papper då det kan hända att det tar slut.

Nedskräpning
Vi lägger stort värde i att lämna området i perfekt skick utan kringkastade förpackningar och energigel. Därför är det absolut förbjudet att lämna skräp längst loppet annat än vid Höga Kusten Trails sopkorgar vid Entré Syd samt vid målgången. Ser någon checkpoint ansvarig, annan löpare eller vägvisare en löpare som kastar skräp kommer hen omgående bli diskvalificerad.

Langning och Drop-Bag
Då langning i stort sett är omöjlig att kontrollera har vi valt att tillåta publik ge energi och dryck till deltagare i loppet.

 

SÄKERHET UNDER HÖGA KUSTEN TRAIL

Vi vill först och främst uppmärksamma att ditt deltagande i Höga Kusten Trail är helt på egen risk. Att springa terränglopp kan innebära risker som att kläder eller utrustning går sönder eller att du skadar dig.

Vi har däremot gjort vårt yttersta för att skapa ett säkert lopp.

– Loppet går längst befintliga stigar som vi förstärkt med ytterligare markering vilket gör att det är lättare att hitta.
– Vi kommer att etablera en stor energistation vid Skuleskogens Nationalparks södra entré. Här kommer även mellantider att ges. Detta gör att vi har god koll på var du som deltagare befinner dig så länge du följer loppets markeringar.
– Vi kommer ha funktionärer som visar riktning och kan svara på frågor vid Start, Tärnättvattnet, Tärnättholmarna, Entré Syd, Skuleberget, Skulebergets Topp samt vid målgång.
– Vi kommer ha sjukvårdare på toppen av vid Entré Syd samt vid målgång.
– Vi kommer ha ett ambulansteam vid Slåttdalsberget
– Samtliga deltagare kommer att få ett nummer till Tävlingsledning samt påminnas om nödnumret 112 vid akut och allvarligare skada.
– Som deltagare uppmuntrar vi dig att ha koll på andra deltagare och direkt rapportera om du ser något som kan behöva uppmärksamhet från tävlingsledning.