PARTNERS

Höga Kusten Trail är möjligt att genomföra tack vare bra stöd från Volontärer, Markägare och inte minst vara partners Icebug och Haglöfs. Stort tack!


ICEBUG

Icebug är ett Svenskt skoföretag som grundades 2001. David fick en ide om att göra skor med riktigt bra grepp och resten är så kallad historia. 

TIPS INFÖR LOPPET
Innan vi ger oss ut på respektive lopp träffar vi Icebug ambassadörerna Bröderna Backa för att få lite tips inför loppet.
Tips & Inspiration >>

TIPS PÅ SKOR
Här har vi samlat lite tips på skor som vi rekommenderar till Höga Kusten Trail.
Tips på skor >>


HAGLÖFS

Haglöfs är ett av Sveriges främsta friluftsföretag och en filosofi som utfår från att alla bör kunna uppva naturen – oavsett väder. Serien L.I.M. (Less is More) är helt utmärkt för dig som ska ge dig ut på Höga Kusten Trail. 

TIPS PÅ KLÄDER
På försnacket och förkväll får vi träffa Haglöfs som berättar lite mer om L.I.M. Serien. Vi har även länkat till några av våra favoriter under ”utrustningstips”
Försnack med Haglöfs >>
Tips på kläder för loppen >>

TESTA KLÄDER
I Haglöfs-tältet kan du låna en L.I.M. jacka för att uppleva skillnaden under loppet. Den har låg vikt och tar minimalt med plats samtidigt som den skyddar mot väder. (Begränsat antal så ta med dig din egen jacka för att vara säker på att ha obligatorisk utrustning vid inspektion.)


MARKÄGARE

Vi är otroligt tacksamma för att vi får hjälpa andra ut på en helt fantastisk löpuppleveles i Höga Kusten. Vi vill därför även tacka för ett bra samarbete med Länsstyrelsen och markägare längst Höga Kustenleden.

TRYGGHET
Vi gör allt vi kan för att säkerställa ett säkert arrangemang. Funktionärer och inhyrda akutsjukvårdare är bara två av insatserna.

BEFINTLIGA LEDER
Höga Kusten Trail går på befintliga leder och stigar för att minimera påverkan.


EN HELG - TRE LOPP

Klart du ska följa med och uppleva den makalöst vackra naturen och den härliga gemenskapen. Klicka vidare för att få veta mer om respektive upplevelse.

Summits 15k »

Fre 6:e Sept 2024
Start:
17:00
Upplevelseloppet som tar dig upp för några av världsarvets mest populära toppar - Herrestaberget, Getsvedjeberget och Skuleberget.
Startplats: fr. 895 kr

 

4Peaks 25k »

Fre 6:e Sept 2024
Start:
13:00 - 15:00
En härlig utmaning där du har 6 timmar på dig att uppleva några av Höga Kustens absoluta höjdpunkter och mäktigaste vyer.
Startplats: fr. 995 kr

 

Original 45k »

Lör 7:e Sept 2024
Start:
08:00 - 09:00
45 kilometer genom världsarvet är ett minne för livet men också en ordentlig utmaning. Du har 12 timmar på dig och stämningen längst banan är svårslagen.
Startplats: fr. 1095 kr

 

ALLT INFÖR
HÖGA KUSTEN TRAIL

Här har vi samlat information och tips som kommer göra Höga Kusten Trail till en härlig upplevelse. Se till att även läsa igenom Deltagar PM för respektive lopp samt gå med i facebook gruppen "High Coast Trail Runners" för löpande tips och inspiration.