PARTNERS

Höga Kusten Trail är möjligt att genomföra tack vare bra stöd från Volontärer, Markägare och inte minst vara partners Icebug och Haglöfs. Stort tack!


ICEBUG

Icebug är ett Svenskt skoföretag som grundades 2001. David fick en ide om att göra skor med riktigt bra grepp och resten är så kallad historia. 

TIPS INFÖR LOPPET
Innan vi ger oss ut på respektive lopp träffar vi Icebug ambassadörerna Bröderna Backa för att få lite tips inför loppet.
Tips & Inspiration >>

TIPS PÅ SKOR
Här har vi samlat lite tips på skor som vi rekommenderar till Höga Kusten Trail.
Tips på skor >>


HAGLÖFS

Haglöfs är ett av Sveriges främsta friluftsföretag och en filosofi som utfår från att alla bör kunna uppva naturen – oavsett väder. Serien L.I.M. (Less is More) är helt utmärkt för dig som ska ge dig ut på Höga Kusten Trail. 

TIPS PÅ KLÄDER
På försnacket och förkväll får vi träffa Haglöfs som berättar lite mer om L.I.M. Serien. Vi har även länkat till några av våra favoriter under ”utrustningstips”
Försnack med Haglöfs >>
Tips på kläder för loppen >>

TESTA KLÄDER
I Haglöfs-tältet kan du låna en L.I.M. jacka för att uppleva skillnaden under loppet. Den har låg vikt och tar minimalt med plats samtidigt som den skyddar mot väder. (Begränsat antal så ta med dig din egen jacka för att vara säker på att ha obligatorisk utrustning vid inspektion.)


MARKÄGARE

Vi är otroligt tacksamma för att vi får hjälpa andra ut på en helt fantastisk löpuppleveles i Höga Kusten. Vi vill därför även tacka för ett bra samarbete med Länsstyrelsen och markägare längst Höga Kustenleden.

TRYGGHET
Vi gör allt vi kan för att säkerställa ett säkert arrangemang. Funktionärer och inhyrda akutsjukvårdare är bara två av insatserna.

BEFINTLIGA LEDER
Höga Kusten Trail går på befintliga leder och stigar för att minimera påverkan.


EN HELG - TVÅ LOPP

Den första helgen i September är det som tradition bjuder dags för Höga Kusten Trail. Helgen 2023 innefattar två lopp - På fredag arrangeras Twin Peaks 25k och på lördag Original 43k. Klicka in här nedan för allt du behöver veta inför respektive upplevelse.

Fre 1:a Sept 2023
25 kilometer av njutning och kamp tillsammans med likasinnade. Det blir en härlig upplevelse och du har 6 timmar på dig att springa, jogga och snabbvandra genom några av Höga Kustens höjdpunkter.
Startplats: 895 kr

 

Lör 2:e Sept 2023
43 kilometer genom Höga Kustens höjdpunkter är en fantastisk upplevelse men också en ordentlig utmaning. Men du har 12 timmar på dig och stämningen är svår att beskriva - det här blir ett minne för livet!
Startplats: 995 kr

ALLT INFÖR
HÖGA KUSTEN TRAIL

Här har vi samlat information och tips som kommer göra Höga Kusten Trail till en härlig upplevelse. Se till att även läsa igenom Deltagar PM för respektive lopp samt gå med i facebook gruppen "High Coast Trail Runners" för löpande tips och inspiration.