HÄRLIGT HÄNG!

En stor del av Höga Kusten Twin Peaks och Höga Kusten Trail är själva upplevelsen. Vi skulle nog vilja påstå att det här nog är ett av Sveriges trevligaste lopp. Hit kommer både de som sprungit lopp tidigare och de som tänker ”alltså hur tusan ska det här gå”. Det brukar skapa en riktigt skön stämning.

FREDAG

Fredag kväll är en kombination av after-trail för deltagare i Twin Peaks och förkväll för deltagare i HKT. Oavsett om du precis avslutat kraftprovet eller håller på att ladda upp så träffas vi och umgås, hänger vid eldarna och lyssnar till peppande föredrag.

HAGLÖFS POP-UP

Fredag 11:00 – 20:00
Droppa förbi Haglöfs Pop-Up butik med rabatterade priser på L.I.M. Serien. Här kan du även låna utrustning för att testa under loppen.

MÅLGÅNG

Fredag 16:00 – 21:00
Twin Peaks går imål direkt vid FriluftsByn och här samlas ofta vänner och bekanta men även nyfikna åskådare. 

VARDAGSRUMMET

Fredag 16:00 – 22:00
Slå dig ner på soldäck och se mångången av Höga Kusten Twin Peaks medan du njuter av god mat och dryck. Menyn är något komprimerad för att minska på väntetider. I vardagsrummet är vi duschade och ombytta.

PRISUTDELNING

Fredag 18:00
Vi ser inte Höga Kusten Twin Peaks som en tävling utan mer som en upplevelse. Men klart som tusan vi ändå ska hylla 1:an, 2:an och 3:an bland dam och herr.

INNERGÅRDEN

Fredag 12:00 – 22:00
Vi tänder eldarna och mellan 18.00 och 21:00 langar vi pasta bolognese för er som är hungriga. Baren är såklart också öppen. Slå dig ner och njut av bedriften eller peppa inför lördagen.

FREDRIK FORSBERG

Fredag 17:00 – 22:00
Under fredagkvällen får vi besök av grymma Fredrik Forsberg som bjuder på grym stämning på innergården – både för dig som gått imål på Twin Peaks och dig som laddar för Trail.

GEMENSAM PEPP

Fredag 20:00
I Vardagsrummet får vi en gemensam pepp-session med multisportlegenden Björn Rydvall som taggar igång oss inför Lördagen. Föredraget är öppet för alla.

LÖRDAG

Lördag innebär målgång för Höga Kusten Trail på toppen av Skuleberget och ett jäkla skönt drag på FriluftsByns Innergård och i Vardagsrummet. Kolla in det här! En av de vanligaste kommentarerna lördag kväll är från de som lämnat området för tidigt och önskar de var kvar. Gör inte det misstaget, planera att stanna till åtminstone 21:00.

MÅLGÅNG

Lördag 13:00 – 21:00
De första brukar komma imål vid 13:00 tiden. Därefter rullar det på hela vägen till klockan 21:00. Kom upp till Toppen av Skuleberget och heja fram deltagarna när de med sina sista krafter tar sig fram mot mållinjen. I FriluftsByns Toppstuga finns fika, mat och drycker av alla de slag.

HAGLÖFS POP-UP

Lördag 15:00 – 19:00
Sista chansen för detta år att dropp förbi Haglöfs Pop-Up butik med rabatterade priser på L.I.M. Serien. 

INNERGÅRDEN

Lördag 15:00-23:00
Innergården håller vi öppet hela kvällen och den ligger mitt i FriluftsByn i direkt anslutning till Vardagsrummet. Här kan du slå dig ner i löpkläder och bara chilla. Självklart kan du ta med mat och dryck från Vardagsrummet ut till eldarna. 

PRISUTDELNING

Lördag 18:00
Precis som med Twin Peaks 25k så ser vi även Trail 43k mer som en upplevelse än ett lopp. Men vi passar även såklart på att fira de tre första herrarna och damerna i Vardagsrummet klockan 18:00.

VARDAGSRUMMET

Lördag 16:30 – 23:00
Efter vi duschat ger vi oss in i Vardagsrummet för After-Trail där du hittar grymt käk och bar. Vi bjuds på levande musik från 18:00. På innergården är det självklart helt ok att hänga i löp-stassen efter loppet men i Vardagsrummet är vi duschade och rena. 

DANIEL SÖDERBERG

Lördag 18:00 – 23:00
Vi avslutar i Vardagsrummet med ett jäkla drag med Daniel Söderberg. Peaken nås kring 22:00 då vi brukar ställa oss upp vid våra bord och skaka loss mjölksyran.  De som åker tidigt har alltid ångrat sig, på riktigt – var inte en av dem.

UPPLEV HÖGA KUSTEN >>

Under loppen får du uppleva några av Höga Kustens verkliga höjdpunkter.

FÖRELÄSNINGAR >>

Ta del av tips och tankar kring löpning. Detta år har vi valt att göra några pass digitala.

SKÖNT HÄNG >>

En stor del av upplevelsen är det sköna hänget i FriluftsByn. Det här vill du inte missa!