HÄRLIGT HÄNG!

En stor del av Höga Kusten Twin Peaks och Höga Kusten Trail är själva upplevelsen. Vi skulle nog vilja påstå att det här nog är ett av Sveriges trevligaste lopp. Hit kommer både de som sprungit lopp tidigare och de som tänker ”alltså hur tusan ska det här gå”. Det brukar skapa en riktigt skön stämning.

FREDAG

Fredag innebär frukost, försnack och lunch för Höga Kusten Twin Peaks innan loppet börjar. Därefter blir det målgång och After-Trail för Twin Peaks samt incheck och förkväll för Trail 43k. På kvällen är både köket på Innergården öppet där vi kör after-trail, flippar burgare och njuter av levande musik. Vardagsrummet finns pasta.

Du väljer själv var du hänger – på innergården, i Vardagsrummet eller ute på Vardagsrummets stora Terrass direkt vid målgången av Twin Peaks. Ofta går man runt och hänger lite här och där medan man småsnackar med andra. Det brukar bli en superskoj dag tillsammans.

För snabb och detaljerad översikt:
Program Höga Kusten Trail 2022 >>

MAT & DRYCK FREDAG

Friluftsfiket: Fika och matigare smörgåsar.
Vardagsrummet: Frukost samt Pasta på kvällen.
Innergården: Lunch samt Burgare på kvällen.
Öppettider: Program Höga Kusten Trail 2022 >>

Då det är omöjligt att estimera exakt hur många som kommer och vill äta och vi samtidigt inte vill ha ett överflöd av mat över så kan lunch på fredag ta slut. Då finns Docksta Baren tack och lov bara 900 meter bort som räddning. 

FRUKOST, FÖRSNACK & LUNCH

Fredag 08:00 – 12:00
Många kommer förbi Vardagsrummet för frukost mellan 08:00 och 09:30 och de allra flesta har dykt upp till försnacket för Twin Peaks klockan 10:00. Lunch 11:00 – 12:00.

HAGLÖFS POP-UP

Fredag 11:00 – 20:00
Droppa förbi Haglöfs Pop-Up butik med rabatterade priser på L.I.M. Serien. Innan du ger dig ut kan du även låna utrustning för att testa under loppen.

MÅLGÅNG

Fredag 16:00 – 21:00
Twin Peaks går imål direkt vid FriluftsByn och här samlas ofta vänner och bekanta men även nyfikna åskådare. 

VARDAGSRUMMET

Fredag 16:00 – 22:00
Slå dig ner på soldäck och se målgången av Höga Kusten Twin Peaks. På terrassen kan vi vara träningsklädda men inne i Vardagsrummet är vi duschade och ombytta.

PRISUTDELNING

Fredag 18:00
Vi ser inte Höga Kusten Twin Peaks som en tävling utan mer som en upplevelse. Men klart som tusan vi ändå ska hylla 1:an, 2:an och 3:an bland dam och herr.

AFTER-TRAIL

Fredag 16:00 – 22:00
Vi tänder eldarna och mellan 18.00 och 21:00 flippar vår populära burgare Camper. Levande Musik på Scenen. 

TRUBADUR

Fredag 17:00 – 22:00
Under fredagkvällen blir det levande musik och grym stämning på innergården – både för dig som gått i mål på Twin Peaks och dig som laddar för Trail.

GEMENSAM PEPP

Fredag 20:00
I Vardagsrummet får vi en gemensam pepp-session med Jerry Engström på FriluftsByn, Bröderna Backa från Icebug samt Linn från Haglöfs som taggar igång oss inför Lördagen. Alla är välkomna men vi ger plats för de som anmält sig till Original 43k.

LÖRDAG

Lördag innebär målgång för Höga Kusten Trail på toppen av Skuleberget och ett jäkla skönt drag på FriluftsByns Innergård och i Vardagsrummet. Kolla in det här! En av de vanligaste kommentarerna lördag kväll är från de som lämnat området för tidigt och önskar de var kvar. Gör inte det misstaget, planera att stanna till åtminstone 21:00.

MÅLGÅNG

Lördag 13:00 – 21:00
De första brukar komma imål vid 13:00 tiden. Därefter rullar det på hela vägen till klockan 21:00. Kom upp till Toppen av Skuleberget och heja fram deltagarna när de med sina sista krafter tar sig fram mot mållinjen. I FriluftsByns Toppstuga finns fika, mat och drycker av alla de slag.

HAGLÖFS POP-UP

Lördag 15:00 – 19:00
Sista chansen för detta år att dropp förbi Haglöfs Pop-Up butik med rabatterade priser på L.I.M. Serien. 

INNERGÅRDEN

Lördag 15:00-23:00
Innergården håller vi öppet hela kvällen och den ligger mitt i FriluftsByn i direkt anslutning till Vardagsrummet. Här kan du slå dig ner i löpkläder och bara chilla. Självklart kan du ta med mat och dryck från Vardagsrummet ut till eldarna. 

PRISUTDELNING

Lördag 18:00
Precis som med Twin Peaks 25k så ser vi även Trail 43k mer som en upplevelse än ett lopp. Men vi passar även såklart på att fira de tre första herrarna och damerna i Vardagsrummet klockan 18:00.

VARDAGSRUMMET

Lördag 16:30 – 23:00
Efter vi duschat ger vi oss in i Vardagsrummet för After-Trail där du hittar grymt käk och bar. Vi bjuds på levande musik från 18:00. På innergården är det självklart helt ok att hänga i löp-stassen efter loppet men i Vardagsrummet är vi duschade och rena. 

DANIEL SÖDERBERG

Lördag 18:00 – 23:00
Vi avslutar i Vardagsrummet med ett jäkla drag med Daniel Söderberg. Peaken nås kring 22:00 då vi brukar ställa oss upp vid våra bord och skaka loss mjölksyran.  De som åker tidigt har alltid ångrat sig, på riktigt – var inte en av dem.

EN HELG - TVÅ LOPP

Den första helgen i September är det som tradition bjuder dags för Höga Kusten Trail. Helgen 2023 innefattar två lopp - På fredag arrangeras Twin Peaks 25k och på lördag Original 43k. Klicka in här nedan för allt du behöver veta inför respektive upplevelse.

Fre 1:a Sept 2023
25 kilometer av njutning och kamp tillsammans med likasinnade. Det blir en härlig upplevelse och du har 6 timmar på dig att springa, jogga och snabbvandra genom några av Höga Kustens höjdpunkter.
Startplats: 895 kr

 

Lör 2:e Sept 2023
43 kilometer genom Höga Kustens höjdpunkter är en fantastisk upplevelse men också en ordentlig utmaning. Men du har 12 timmar på dig och stämningen är svår att beskriva - det här blir ett minne för livet!
Startplats: 995 kr

LÖPFEST FÖR ALLA

Höga Kusten Trail är en härlig helg fylld av skön gemenskap för både deltagare och medföljande vänner och famil. Makalöst vacker natur, härligt häng på FriluftsByns Innergård, i Toppstugan och i Vardagsrummet samt tips och trix från Haglöfs och Icebug. Se även till att passa på att uppleva mer av Höga Kusten.

UPPLEV VÄRLDSARVET HÖGA KUSTEN >>

Båda distanserna tar dig genom några av Höga Kustens absoluta höjdpunkter. Även du som följer med som sällskap kan se fram emot storslagna naturupplevelser.

FÅ TIPS INFÖR LOPPET OCH PÅ UTRUSTNING >>

Icebug och Haglöfs finns på plats för att ge tips inför loppet. De visar även upp sin senaste utrustning och det finns även så några kan få låna.

FÖRKVÄLL, TOPPSTUGAN & AFTER-TRAIL >>

De mysiga förkvällarna, hänget efter målgång och after-trail på kvällarna - en stor del av Höga Kusten trail är den sköna gemenskapen.

KRINGAKTIVITETER >>

Medan ni ändå är i Höga Kusten, passa på att uppleva mer. Paddling, klättring, utflykter eller bara koppla av till makalösa vyer.

ALLT INFÖR
HÖGA KUSTEN TRAIL

Här har vi samlat information och tips som kommer göra Höga Kusten Trail till en härlig upplevelse. Se till att även läsa igenom Deltagar PM för respektive lopp samt gå med i facebook gruppen "High Coast Trail Runners" för löpande tips och inspiration.