”Det här är på riktigt ett helt overkligt vackert lopp.” 
Anna Larsson

”Du har 6 timmar på dig att ta dig 25 kilometer genom några av Höga Kustens höjdpunkter. Det bör gå. ” 
Jerry, FriluftsByn

”Stämingen är härlig och man peppar verkligen varandra.” 
Johan Olsson

HÖGA KUSTEN TWIN PEAKS

Följ med ut på ett av Sveriges vackraste upplevelselopp med härligt häng både innan och efter äventyret.


 

När: Fre 2:e September 2022

Var: FriluftsByn, Höga Kusten

Fullbokat. För restplatser se:
High Coast Trail Runners >>

PRIS: 895 kr. ink race T-shirt.


 

Upplev vacker Natur
Vi upplever några av Världsarvets höjdpunkter. 25km, du har 6 timmar på dig.

Utmana dig själv
Med flygande start blir det mer en utmanande upplevelse, inte en tävling.

Skönt häng
En lika stor del av äventyret är att hänga i FriluftsByn med vänner och likasinnade.

After-Trail
Levande musik och kalas både fredag på Innergården och lördag i Vardagsrummet.

DET HÄR ÄR HÖGA KUSTEN TWIN PEAKS
Slå på filmen för att få en känsla av Höga Kusten Twin Peaks 25k. Du hittar fler filmer här >>

MER OM HÖGA KUSTEN
TWIN PEAKS

När du läst texten här nedan så kommer du ha en bra övergripande bild av Höga Kusten Twin Peaks. För alla detaljer, se Deltagar PM 2022 >>

Höga Kusten Twin Peaks är en upplevelse för dig som är sugen på att springa, jogga och snabbvandra i riktigt vacker natur tillsammans med härliga människor. Banan är 25 kilometer och du har 6 timmar på dig att ta dig tillbaka till FriluftsByn. Det innebär att du måste snitta en mil på två timmar i rätt så krävande men men oj så vacker terräng.

Buss och Flytande start
Innan loppet checkar du in i FriluftsByn, därefter kan du även vara med på uppladdningen med tips in för loppet. Samtliga deltagare åker därefter buss från FriluftsByn till starten. Starten är ”flygande” vilket innebär att du kan starta när du vill efter att du klivit av bussen och att din tid börjar först när du lämnar målområdet.

25 kilometer under 6 timmar
Höga Kusten Twin Peaks går längst väl markerade leder och där det vanligtvis är lite svårare att hitta har vi förstärkt markeringarna. Om du inte planerar att springa först så kommer du även kunna se deltagare framför dig så du behöver inte vara orolig över att jogga vilse.

Sträckan är indelad i tre etapper: Skuleskogens Nationalpark (10 km), Höga Kusten Leden (10 km) och Skuleberget (5km) med energistationer mellan etapperna vid Entré Syd och Skuleberget Norra. (Se vilken typ av energi längre ner på sidan.) Energistationerna fungerar även som ”Cut Lines” vilket innebär att du måste ha nått dessa platser inom utsatt tid. Kommer du fram efter utsatt tid behöver du bryta loppet och du får transport tillbaka till FriluftsByn.

De snabbaste löparna brukar komma i mål redan efter ungefär 2 timmar och 20 minuter medan andra kommer in precis innan 6 timmar. Målgången sker i FriluftsByn på samma område där du checkade in och åkte buss till starten.

Gränslöst vackra vyer
Terrängen kommer vara väldigt varierande. Vissa etapper är ordentligt branta, andra går på blankspolad havsbotten hundratals meter upp ovanför kusten. Vissa etapper går över klappersten och rötter. Det gör det riktigt kul, men framförallt gränslöst vackert.

Skönt häng!
Målgång för Twin Peaks sker i FriluftsByn och du joggar rakt in i After-Trail området där levande musik drar igång vid 16.00. Även om vi inte ser det som en tävling så sker prisutdelning till topp-3 dam och herr Fredag 18:00. Om du deltar i Höga Kusten Twin Peaks skulle vi varmt rekommendera att stanna kvar även på lördag för att heja fram deltagare i Höga Kusten Trail som går imål på toppen och sedan vara med även under lördagkvällens gemensamma firande i Vardagsrummet i FriluftsByn.

Välkommen till en riktigt rolig helg i Höga Kusten!

SNABBFAKTA

  • Distans 25 km
  • Anmälan >>
  • Energistation samt Cut Line Entré Syd (10km): 18:00
  • Energistation samt Cut Line Skuleberget Östra (20 km): 19:30
  • Obligatorisk utrustning >>
  • Start: Obligatorisk buss från FriluftsByn start från Entré Syd.
  • Mål: FriluftsByn
  • In-check Tors: 19:00-20:00
  • In-check Fre: 09:00-12:00

HÖGA KUSTEN TWIN PEAKS

Många anländer redan på Torsdag och stannar till Söndag för att uppleva mer av Höga Kusten. I deltagar PM hittar du alla detaljer och under Program Höga Kusten Trail 2022 får du en snabb övesikt av vad som händer under Höga Kusten Trail helgen.

Deltagar PM:
Twin Peaks 25k >>

 Få koll på detaljerna och få svar på alla dina frågor inför Twin Peaks 2022.

Banbeskrivning
Twin Peaks 25k >>

Här hittar du en mer detaljerad beskrivning av banan för Höga Kusten Twin Peaks

Program
Höga Kusten Trail 2022 >>

Här får du en överblick kring vad som händer och när saker sker under Höga Kusten Trail helgen 2022.

TIPS INFÖR HÖGA KUSTEN TWIN PEAKS. Kolla in denna film med Bröderna Backa från Icebug för mer tips inför Höga Kusten Trail. Du hittar än fler tips under Förberedelser >>

EN HELG - TVÅ LOPP

Den första helgen i September är det som tradition bjuder dags för Höga Kusten Trail. Helgen 2022 innefattar två lopp - Twin Peaks 25k och Original 43k. Här hittar du allt du behöver veta inför respektive lopp.

TWIN PEAKS 25k >>

2:a Sept 2022
25 kilometer av njutning och kamp tillsammans med likasinnade. Det blir en härlig upplevelse och du har 6 timmar på dig att springa, jogga och snabbvandra genom några av Höga Kustens höjdpunkter.

 

ORIGINAL  43k >>

3:e Sept 2022
43 kilometer genom Höga Kustens höjdpunkter är en fantastisk upplevelse men också en ordentlig utmaning. Men du har 12 timmar på dig och stämningen är svår att beskriva - det här blir ett minne för livet!

TRE ANLEDNINGAR ATT HAKA PÅ!

 

Höga Kusten Trail bjuder på makalöst vacker natur, härligt häng på FriluftsByns Innergård och i Vardagsrummet innan och efter loppen samt tips och trix från Haglöfs och Icebug.

UPPLEV HÖGA KUSTEN >>

Du har gott om tid på dig och under loppen får du uppleva några av Höga Kustens absoluta höjdpunkter. Här får du en försmak.

FÅ TIPS INFÖR LOPPET OCH PÅ UTRUSTNING >>

Innan loppet träffas vi för att få tips och pepp från både Haglöfs och Icebug. Här hittar du hålltiderna.

SKÖNT HÄNG >>

En stor del av Höga Kusten Trail är de sköna förkvällarna, hänget efter målgång och after-trail. Kolla in det här.