”Det här är på riktigt ett helt overkligt vackert lopp.” 
Anna Larsson

”Du har 6 timmar på dig att ta dig 25 kilometer genom några av Höga Kustens höjdpunkter. Det bör gå. ” 
Jerry, FriluftsByn

”Stämingen är härlig och man peppar verkligen varandra.” 
Johan Olsson

HÖGA KUSTEN
TWIN PEAKS

Följ med ut på 25 kilometer upplevelselöpning med härligt häng på både förkvällen och after-trail med hundratals andra härliga människor både fredag och lördag.

STARTPLATS TWIN PEAKS 25k

När: Fre 1:a September 2023

Var: FriluftsByn, Höga Kusten

Biljettsläpp: Fre 24.e Feb kl 15:00

PRIS: 895 kr. ink race T-shirt.

VACKER NATUR

Vi upplever några av Världsarvets höjdpunkter. 25km, du har 6 timmar på dig.

GEMENSKAP

Vi kör flygande start för att minska på tävlingskänslan och så att du kan fokusera på att få en upplevelse som passar dig.

SKÖNT HÄNG

En lika stor del av äventyret är att hänga i FriluftsByn med vänner och likasinnade.

AFTER-TRAIL

Levande musik och kalas både fredag på Innergården och lördag i Vardagsrummet.

Höga Kusten Twin Peaks 25k är ett av Sveriges vackraste upplevelselopp och med 6 timmar tillgodo bör det vara möjligt.

BANBESKRIVNING TWIN PEAKS 25k

OM HÖGA KUSTEN TWIN PEAKS

Höga Kusten Trail är en helt fantastisk upplevelse där du har 12 timmar på dig att ta dig 43 kilometer genom världsarvet Höga Kusten. Denna löpning, jogging och snabbvandring har idag blivit en av de mest populära i Sverige och sociala medier är fyllda med härliga beskrivningar där gemenskapen verkar vara en lika stor del av upplevelsen. Vi samlas på förkvällen på fredag där vi går igenom alla detaljer inför lördagens lopp.

Lördag morgon går bussar till starten och längst banan finns både funktionärer och energistationer.

HÅLLTIDER

In-check Tors: 19:00-20:00
Incheck Fre: 09:00 – 12:00
Bussar till start: 12:30 – 14:00
Start: 13:00 – 15:00
Cut Line Entré Syd 18:00
(Efter 10 km)
Cut Line Skuleberget Östra: 19:30
(Efter 20 km) 
Mål: FriluftsByn

TIPS INFÖR HÖGA KUSTEN TWIN PEAKS. Kolla in denna film med Bröderna Backa från Icebug för mer tips inför Höga Kusten Trail. Du hittar än fler tips under Förberedelser >>

LÖPFEST FÖR ALLA

Höga Kusten Trail är en härlig helg fylld av skön gemenskap för både deltagare och medföljande vänner och famil. Makalöst vacker natur, härligt häng på FriluftsByns Innergård, i Toppstugan och i Vardagsrummet samt tips och trix från Haglöfs och Icebug. Se även till att passa på att uppleva mer av Höga Kusten.

UPPLEV VÄRLDSARVET HÖGA KUSTEN >>

Båda distanserna tar dig genom några av Höga Kustens absoluta höjdpunkter. Även du som följer med som sällskap kan se fram emot storslagna naturupplevelser.

FÅ TIPS INFÖR LOPPET OCH PÅ UTRUSTNING >>

Icebug och Haglöfs finns på plats för att ge tips inför loppet. De visar även upp sin senaste utrustning och det finns även så några kan få låna.

FÖRKVÄLL, TOPPSTUGAN & AFTER-TRAIL >>

De mysiga förkvällarna, hänget efter målgång och after-trail på kvällarna - en stor del av Höga Kusten trail är den sköna gemenskapen.

KRINGAKTIVITETER >>

Medan ni ändå är i Höga Kusten, passa på att uppleva mer. Paddling, klättring, utflykter eller bara koppla av till makalösa vyer.

EN HELG - TVÅ LOPP

Den första helgen i September är det som tradition bjuder dags för Höga Kusten Trail. Helgen 2023 innefattar två lopp - På fredag arrangeras Twin Peaks 25k och på lördag Original 43k. Klicka in här nedan för allt du behöver veta inför respektive upplevelse.

Fre 1:a Sept 2023
25 kilometer av njutning och kamp tillsammans med likasinnade. Det blir en härlig upplevelse och du har 6 timmar på dig att springa, jogga och snabbvandra genom några av Höga Kustens höjdpunkter.
Startplats: 895 kr

 

Lör 2:e Sept 2023
43 kilometer genom Höga Kustens höjdpunkter är en fantastisk upplevelse men också en ordentlig utmaning. Men du har 12 timmar på dig och stämningen är svår att beskriva - det här blir ett minne för livet!
Startplats: 995 kr

ALLT INFÖR
HÖGA KUSTEN TRAIL

Här har vi samlat information och tips som kommer göra Höga Kusten Trail till en härlig upplevelse. Se till att även läsa igenom Deltagar PM för respektive lopp samt gå med i facebook gruppen "High Coast Trail Runners" för löpande tips och inspiration.

LÖPUPPLEVELSER I HÖGA KUSTEN

Höga Kusten erbjuder några av Sveriges vackraste löpupplevelser och här arrangeras allt från löpläger till upplevelselopp hela året.