HÖGA KUSTEN TRAIL
– ETAPP 4

Du står vid foten av Skulebergets östra fot. Framför dig kan du ha de tuffaste 8 kilometerna du någonsin har sprungit. Men vet du vad, det är fullt möjligt.

SNABBFAKTA

SKULEBERGET – TOPPSTUGAN

Efter att laddat med energi hos Via Ferrata grabbarna är det dags att knyta åt skorna. Nu väntar kraftprovet. Du ska ta din första tur upp till toppen av Skuleberget. Denna gång via den norra stigen upp. För att komma dit springer du tillbaka åt samma håll där du kom ifrån men svänger vänster vid skylten som säger – just det – Toppstuga. Stigen är brant och den är tuff. Halvägst upp kommer du fram till ett vindskydd där du kan ta dig lite tid att pusta ut och vända dig om och njuta av utsikten. Sedan bär det av igen.

Du följer de blå prickarna upp för berget och du kommer märka när du kommer till toppen för stigen leder in på en trallad ramp. Där svänger du vänster och efter 30 meter springer du av och följer prickarna hela vägen till Toppstugan. Grattis, nu är det bara en vända kvar.

TOPPSTUGAN – FRILUFTSBYN

Från Toppstugan följer du blå markering ner för berget (Höga Kustenstigen). Första delen går på det kala Skulebergets topp men snart viker det av nedför genom den lummiga södra sidan och når återigen kala klipphällar på Litoberget (sitter ihop med Skuleberget). Snart är du framme vid FriluftsByn. De sista 50 meterna i nedfarten mot FriluftsByn kommer få trappor till hösten så räkna med lite halkigt underlag den passagen.

FRILUFTSBYN – TOPPSTUGAN

Från FriluftsByn sätter du av mot Dalstugan och viker av rätt upp längst slalombacken. Benen kommer skrika om nåd. Men vet du vad. Du kommer klara det. Om bara några hundra meter så kommer du sträcka armarna över huvudet och avlossa ett vrål som skulle skrämt de legendariska Skulerövarna. Du klarade det! F-n vad du är bra!