SAMLAD INFORMATION TILL DIG SOM SPRINGER HÖGA KUSTEN TWIN PEAKS 2023


 

Här har vi samlat information om Höga Kusten Twin Peaks 2023. Det kan vara bra att snabbt scrolla igenom det här du förmodligen hittar svaren på de frågor du kan ha innan, under och efter Höga Kusten Twin Peaks.

Men så kul att du har tagit dig hela vägen hit. Sannolikheten är då förmodligen då rätt så stor att du lyckats få tag på en biljett till Höga Kusten Twin Peaks 2023. Biljetterna tog slut samma dag som de släpptes i Februari så grattis, det här kommer bli riktigt skoj, och såklart utmanande.

Vi vill också passa på att tacka er som köpte en biljett under släppet som sedan var villiga att skjuta på eller ställa in deltagandet i och med att Länsstyrelsen gjort bedömningen att Fredagar inte är en bra dag att jogga till skillnad från Lördag. (Lite ironi men också en del frustration – men återigen: TACK!)

Vi fortsätter att precis som tidigare köra flygande start då det gör att ni efter incheck kan kliva på bussarna mellan 12:00 och 14.00. Bussar fylls löpande så du väljer när du kommer. Sedan vore det grymt om alla inte kom 14:00 för då blir det klurigt. Ja du fattar.

 

BRA ATT KOMMA IHÅG:

Incheck: Tors: 19:00 – 20:00 och Fre 09:00 -12:00
Cut-Line Entré Syd (10k): 18:00
Cut-Line Skuleberget Östra (20k): 19:30

VAD SOM HÄNDER FÖRE HÖGA KUSTEN TWIN PEAKS 25k


 

RESA >>

Det är lätt att ta sig till Höga Kusten Twin Peaks. Du hittar alla resealternativen under rubriken “Förberedelser”.

BOENDE >>

Du hittar flera boendealternativ, allt från hotell och pensionat till campingstugor under “Förberedelser”. Bor du in FriluftsByn checkar du in i ditt boende 15:00 – 21:00.

PARKERING

Parkering (50 kr) finns direkt innan FriluftsByn. Lägg parkeringsbeviset synligt i fönstret på bilen.

INCHECKNING

Samtliga deltagare måste checka in för att få nummerlapp, karta, samt visa obligatorisk utrustning. Incheckning sker i FriluftsByn Tors 19:00 – 20:00 och Fre 09:00 – 12:00.

FÖRKVÄLL

Vi håller Vardagsrummet öppet redan från torsdag kväll för er som vill komma och hänga och ladda inför loppet.
Skönt häng >>

FÖRSNACK

Fredag klockan 10:00 går vi igenom loppet och karta för er som vill ha lite sista tips och trix.
Tips och Inspiration >>

MAT

Du kan äta middag i Vardagsrummet på torsdag kväll samt frukost på fredag morgon. Vi ser just nu över möjlighet att köpa lunch innan ni ger er ut. Du hittar all info under:
Program 2022 >>

BANA

Banan är väl markerad och går längst befintliga leder. Men du har också ett ansvar att hålla uppsikt där stigar möts och korsas. Vi går igenom banan under försnacket.
Bana Höga Kusten Twin Peaks >>

VAD SOM HÄNDER UNDER HÖGA KUSTEN TWIN PEAKS 25k


 

BUSSAR TILL START

Samtliga incheckade deltagare åker buss från FriluftsByn till den flygande starten. Bussar avgår löpande mellan 12:30 – 14.00 och tar ca 20 minuter till starten vid Entré Syd.

START

Efter att du tagit buss till startområdet så ger du dig ut när du är redo. Vi anammar flygande start under Höga Kusten Twin Peaks. Har du frågor får du hjälp av startfunktionärer.

TOALETTER

Toaletter finns vid Tärnättvattnet, Entré Syd, vid FriluftsByns Toppstuga samt vid start och målgång vid FriluftsByn. Dessa är markerade på den karta du får vid incheckning.

SKRÄP

Allt du tar med dig ut i naturen tar du med dig tillbaka. Papperskorgar finns i FriluftsByn. En stor del av möjligheten att få arrangera ett lopp genom Världsarvets höjdpunkter är kravet att ingen lämnar efter sig skräp i naturen.

SJUKVÅRD

Akutsjukvårdare kommer finnas vid Slåttdalsskrevan samt sjukvårdare vid Entré Syd. Vid eventuell skada kommer de först använda artiklar från din obligatoriska utrustning. Du kommer få nummer till sekretariat när du checkar in.

BRYTA LOPPET

Du kan endast bryta loppet vid Entré Syd samt vid vätskestationen vid Skuleberget Östra. Transport till målgång sker när tillfälle ges. Under tiden håller du dig varm med obligatorisk utrustning.

ENERGI & VATTEN

Höga Kusten Twin Peaks har två energistationer. Du kan läsa mer om dessa under Banbeskrivning Twin Peaks >>

CUT-LINES

Klockan 18:00 stänger vi loppet vid Entré Syd (10 km) och klockan 19:30 stänger vi loppet vid Skuleberget Östra. Vi gör det för din och arrangemangets säkerhet.. Samtliga deltagare som anländer efter 18:00 behöver bryta loppet och kommer skjutsas till FriluftsByn.

KORSA E4

Höga Kustenleden korsar E4:an strax innan Skuleberget. Var försiktig då du korsar vägen. Det är god sikt åt båda håll men bilar och lastbilar kommer i hög fart. Var försiktig!

TOPPEN & MÅLGÅNG

Efter att besökt energistationen på Skulebergets östra sida springer du upp för bergets norra sida förbi toppstugan där du blir påhejad av publik innan du springer ner Höga Kusten Stigen till FriluftsByn för målgång.

VAD SOM HÄNDER EFTER HÖGA KUSTEN TWIN PEAKS 25k


 

MÅLGÅNG

Målgången sker i FriluftsByn
Läs mer: Publik >>

PRISUTDELNING

18:00 på After-Trail i FriluftsByn delas priser ut tlll topp-3 i herr- och damklassen.

DUSCH OCH BAD

Det finns duschar i FriluftsByn (10 kr). Vill man kan man även ta ett uppfriskande dopp i Gällstasjön direkt vid FriluftsByn.

AFTER-TRAIL >>

Stanna kvar efter loppet och njut av det sköna hänget på Innergården och i Vardagsrummet. De allra flesta hänger kvar eller svänger förbi även för Lördag kväll.

MER HÖGA KUSTEN >>

Medan du ändå är i Höga Kusten – passa på att ge dig ut på lite fler, och kanske även lite lugnare, äventyr.

HÖGA KUSTEN TWIN PEAKS

Många anländer redan på Torsdag och stannar till Söndag för att uppleva mer av Höga Kusten. I deltagar PM hittar du alla detaljer och under Program Höga Kusten Trail 2022 får du en snabb övesikt av vad som händer under Höga Kusten Trail helgen.

Deltagar PM:
Twin Peaks 25k >>

 Få koll på detaljerna och få svar på alla dina frågor inför Twin Peaks 2022.

Banbeskrivning
Twin Peaks 25k >>

Här hittar du en mer detaljerad beskrivning av banan för Höga Kusten Twin Peaks

Program
Höga Kusten Trail 2022 >>

Här får du en överblick kring vad som händer och när saker sker under Höga Kusten Trail helgen 2022.

EN HELG - TRE LOPP

Klart du ska följa med och uppleva den makalöst vackra naturen och den härliga gemenskapen. Klicka vidare för att få veta mer om respektive upplevelse.

Summits 15k »

Fre 6:e Sept 2024
Start:
17:00
Upplevelseloppet som tar dig upp för några av världsarvets mest populära toppar - Herrestaberget, Getsvedjeberget och Skuleberget.
Startplats: fr. 895 kr

 

4Peaks 25k »

Fre 6:e Sept 2024
Start:
13:00 - 15:00
En härlig utmaning där du har 6 timmar på dig att uppleva några av Höga Kustens absoluta höjdpunkter och mäktigaste vyer.
Startplats: fr. 995 kr

 

Original 45k »

Lör 7:e Sept 2024
Start:
08:00 - 09:00
45 kilometer genom världsarvet är ett minne för livet men också en ordentlig utmaning. Du har 12 timmar på dig och stämningen längst banan är svårslagen.
Startplats: fr. 1095 kr

 

LÖPFEST FÖR ALLA

Höga Kusten Trail är en härlig helg fylld av skön gemenskap för både deltagare och medföljande vänner och familj. Här hittar du mer om vad du har att se fram emot.

PROGRAM HÖGA KUSTEN TRAIL 2024 »

UPPLEV VÄRLDSARVET HÖGA KUSTEN »

Båda distanserna tar dig genom några av Höga Kustens absoluta höjdpunkter. Även du som följer med som sällskap kan se fram emot storslagna naturupplevelser.

FÅ TIPS INFÖR LOPPET OCH PÅ UTRUSTNING »

Icebug och Haglöfs finns på plats för att ge tips inför loppet. De visar även upp sin senaste utrustning och det finns även så några kan få låna.

FÖRKVÄLL, TOPPSTUGAN & AFTER-TRAIL »

De mysiga förkvällarna, hänget efter målgång och after-trail på kvällarna - en stor del av Höga Kusten trail är den sköna gemenskapen.

KRINGAKTIVITETER & TIPS TILL PUBLIK »

Medan ni ändå är i Höga Kusten, passa på att uppleva mer. Paddling, klättring, utflykter eller bara koppla av till makalösa vyer.

ALLT INFÖR
HÖGA KUSTEN TRAIL

Här har vi samlat information och tips som kommer göra Höga Kusten Trail till en härlig upplevelse. Se till att även läsa igenom Deltagar PM för respektive lopp samt gå med i facebook gruppen "High Coast Trail Runners" för löpande tips och inspiration.