HÖGA KUSTEN TRAIL-CAMP: LÖPNINGEN

Under tre dagar kommer du inte bara bli en bättre löpare, du kommer även få uppleva vad som många anser vara Sveriges vackraste natur – världsarvet Höga Kusten. Löplägret är baserat i supermysiga FriluftsByn och löpningen sker i hjärtat av Höga Kusten – Skuleberget och Skuleskogens Nationalpark.

Hur går löpningen till?
Under helgen kommer vi då och då att dela in oss i grupper baserat på löperfarenhet och nivå. Samtliga grupper kommer att springa i ett lugnt tempo där vi då och då stannar upp för att njuta av Höga Kustens makalösa vyer. För de mer erfarna löparna kommer vi att under lördagen erbjuda en grupp som håller något högre tempo. Oavsett grupp ligger dock fokus på att uppleva miljöerna och njuta av löpningen.

Hur tränad måste jag vara?
Du behöver absolut inte vara en van terränglöpare för att följa med på Höga Kusten Trail-Camp. Däremot bör du ha sprungit utanför vägar tidigare för att få en bättre upplevelse. Ibland kommer vi att ha gemensamma genomgångar men vi kommer även ibland att dela upp oss i två olika grupper där den ena gruppen håller ett lägre tempo.

GRUPPINDELNING

Grupp 1: Du springer 5 kilometer med lätthet och vill gärna ta lite pauser för att njuta av vyerna. Du kan klara en mil på en heldag. 

Grupp 2: Du springer en mil med lätthet och håller gärna ett högre tempo men vill såklart även stanna upp och njuta av vyerna.

FREDAG: SKULEBERGET NATURRESERVAT

Efter att du checkat in ger vi oss ikast med Höga Kustens mäktigaste berg – Skuleberget. Passet kommer vara gemensamt då vi främst fokuserar på teknik. Mot slutet av passet kommer vi dela upp gruppen i två. En grupp som tar en lite längre tur runt Skuleberget och en grupp som tar en kortare slinga tillbaka till FriluftsByn.

LÖRDAG: SKULESKOGENS NATIONALPARK

Efter frukost tar vi bussen till Skuleskogens Nationalpark. Vi kommer se till att alla får med sig en riktigt god våtkonserv (ja den är godare än det låter) som du packar med i din ryggsäck för lunch. Vi kommer dela in oss i två grupper men möts upp för gemensam lunch. Oavsett grupp kommer du få uppleva höjdpunkterna Slåttdalsberget och Slåttdalsskrevan.

SÖNDAG: FÄBERGET

Söndag kan du välja mellan att springa upp på Fäberget, seminarie med Jerry Engström eller klättra Via Ferrata.

  • Seminarie med Jerry Engström >>
  • Klättra Via Ferrata >>

ALLT INFÖR HÖGA KUSTEN TRAIL-CAMP