HÖGA KUSTEN TRAIL-CAMP: LÖPNINGEN

Under tre dagar kommer du inte bara bli en bättre löpare, du kommer även få uppleva vad som många anser vara Sveriges vackraste natur – världsarvet Höga Kusten. Löplägret är baserat i supermysiga FriluftsByn och löpningen sker i hjärtat av Höga Kusten – Skuleberget och Skuleskogens Nationalpark. Vi delar in oss i grupper så det finns en grupp som passar just dig.

Hur går löpningen till?
När du anländer på fredag så tar vi först en fika och sedan ger vi oss gemensamt ut på ett teknikpass på Skuleberget. Under helgen kommer vi då och då att dela in oss i grupper baserat på löperfarenhet, nivå och dagsform – snabb – medel – jogga/gå. Samtliga grupper kommer att springa i ett tempo där vi då och då stannar upp för att njuta av Höga Kustens makalösa vyer.

Hur tränad måste jag vara?
Du behöver absolut inte vara en van terränglöpare för att följa med på Höga Kusten Trail-Camp. Däremot bör du ha sprungit utanför vägar tidigare för att få en bättre upplevelse. Ibland kommer vi att ha gemensamma genomgångar men vi kommer även ibland att dela upp oss i tre olika grupper.

GRUPPINDELNING

Grupp Spring: Du springer milen lätthet men kan ändå tänka dig att ta lite pauser för att njuta av vyerna. Du sikar på cirka 1,5 – 2 mil per heldag och en mil på halvdag.
Ledare: 2 ledare
Gruppstorlek: ca 20 personer*

Grupp Jogga: Du kan springa en mil men där sätter du något av en gräns.  ett högre tempo men vill såklart även stanna upp och njuta av vyerna.
Ledare: 2 ledare
Gruppstorlek: ca 20 personer*

Grupp Jogga/Snabbvandra: Du joggar gärna 2-3 kilometer men sedan är det skönt att gå lite för att sedan jogga lite till. Viktigt är att du kan springa ihållande i minst 5 kilometer. Det motsvarar cirka 2 kilometer i Höga Kusten kuperade terräng.
Ledare: 2 ledare
Gruppstorlek: ca 20 personer*

* Vi är max 60 personer på lägret. Det brukar bli en jämn spridning men det är svårt för oss att ange exakt hur dom som deltagare känner dig under lägret och därför även svårt att ange exakt deltagare per grupp.

FREDAG: SKULEBERGET NATURRESERVAT

Efter att du checkat in ger vi oss ikast med Höga Kustens mäktigaste berg – Skuleberget. Passet kommer vara gemensamt då vi främst fokuserar på teknik. Mot slutet av passet kommer vi dela upp gruppen i två. En grupp som tar en lite längre tur runt Skuleberget och en grupp som tar en kortare slinga tillbaka till FriluftsByn.

LÖRDAG: SKULESKOGENS NATIONALPARK

Efter frukost tar vi bussen till Skuleskogens Nationalpark. Vi kommer se till att alla får med sig en riktigt god våtkonserv (ja den är godare än det låter) som du packar med i din ryggsäck för lunch. Vi kommer dela in oss i två grupper men möts upp för gemensam lunch. Oavsett grupp kommer du få uppleva höjdpunkterna Slåttdalsberget och Slåttdalsskrevan.

SÖNDAG: VÄRNSBERGET

Söndag kan du välja mellan att springa upp på Värnsberget, seminarie med Jerry Engström eller klättra Via Ferrata.

  • Seminarie med Jerry Engström >>
  • Klättra Via Ferrata >>

HÖGA KUSTEN

TRAIL

 DELTAGARSIDOR

HÖGA KUSTEN

TRAIL

 

 

STARTSIDAN
ANMÄLAN
OM LOPPET
FÖRBEREDELSER