VÄTSKA OCH ENERGI

Varje deltagare ska vara självförsörjande under Höga Kusten Trail, det vill säga bära med sig sin egen energi och vätska. Vid checkpoints och utvalda platser kommer du även att kunna fylla på med vatten, chokladbolla, energidryck, energibar, saltgurka eller banan. Då vi har 900 deltagare och många av checkpointsen ligger mitt i skogen har vi ransonerat mängden energidryck och energi per deltagare då transporterna in i naturreservatet och världsarvet är begränsat. Ransonering är även till för att säkerställa att även personer längre bak i loppet kan vara säkra på att få energi.

VÄTSKA

Du ansvarar själv för att du tar med dig tillräckligt med vätska ut samt att du fyller på i Skravelbäcken. Första påfyllningen sker i Skravelbäcken 12 kilometer in i loppet. Efter 25 km fyller du på vid Entré Syd och 41 km in i loppet vid Skulebergets fot. Efter 43 km kan du fylla på vid FriluftsByn. Vi skulle rekommendera att du minst har med dig 1,5 liter vatten då du lämnar Skravelbäcken. Det är en väldigt tuff stigning mellan 15 och 23 kilometer och är det varmt ute kommer du behöva rejält med vätska.

ENERGI

Under loppet transporterar vi ut två bars, två chokladbollar och en banan per deltagare samt saltgurka och energidryck. Vid målgång kan du hämta ut diplom samt mumsa på chips för att få i dig lite salter och en sportdryck. Vill du äta något ligger FriluftsByns Toppstuga alldeles vid målgången och här kan du köpa mat eller fika. After-Trail börjar klockan 15:00 i FriluftsByn och pågår till 22:00 och även här kan du köpa hamburgare och fika. Många deltagare väljer även att komplettera med energigel och egen energi. Nedskräpning längst leden leder till omedelbar diskvalificering så ta med dig skräpet tillbaka.

vatten skuleskogen

12 km: Vatten Skravelbäcken

Den första vattenkällan är Skravelbäcken 12 kilometer in i loppet efter Tärnättvattnet. Det är lätt att hitta bäcken då du springer över en bro som tar dig över Skravelbäcken. Är det mycket folk direkt vid bron, fortsätt en bit nedströms eller uppströms så slipper du trängas.
Vatten: Ja, från bäck.
Mer info: Etapp 1 >>

vatten i skuleskogen

16 km: Energi CP

Vid Checkpoint Tärnättholmarna får du en Mighty Bar Sport Power samt chokladboll.
Vatten: Nej (Finns 4 km tidigare Skravelbäcken)
Energi: Ja, en Enervit Proteinbar och chokladboll per deltagare.
Mer info: Etapp 1 >>

vatten hoga kusten trail

23 km: Slåttdalsbäcken är torr – Drick ej!

Sommaren 2017 har varit ordentligt torr i Höga Kusten. Därför är Slåttdalsbäcken ej att rekommendera. Fortsätt istället en kilometer till Entré Syd där vi har vätskestation.
Vatten: Ja, bäck.
Mer info: Etapp 1 >>

skuleskogen vatten

25 km: Vatten & Energi CP Entré Syd

Vid Checkpoint Entré Syd kan du återigen fylla på med vatten och energi. Vi kommer transportera ut vatten, sportdryck samt bananer till samtliga deltagare.
Vatten: Ja, från dunk.  + Sportdryck
Energi: Ja, en banan och energibar per deltagare.
Mer info: Etapp 2 >>

skuleberget vatten

35 km: Vatten & Enerigbar Skuleberget

Vid Skulebergets fot vid Naturum/Via Ferrata kan du fylla på med mer vatten och energidryck.
Vatten: Ja, från kran.
Energi: Ja, En chokladboll per deltagare samt Cornichons (Saltgurka) samt energidryck.
Mer info: Etapp 3 >>

vattenskuleskogen

41 km: Vatten FriluftsByn

När du rundar FriluftsByn innan sista rycket upp för Skuleberget kan du fylla på med ytterligare vatten alldeles vid entrén till FriluftsByn.
Vatten: Ja, från kran.
Mer info: Etapp 4 >>

vatten skuleberget

43 km: Vatten & Energi Målgång

Vid målgång får du en recoverydryck samt chipspåse. Du kan även köpa mat i FriluftsByns Toppstuga.
Vatten: Ja, från kran.
Energidryck: Nej.
Energi: Ja, Enervit Sportdryck på flaska och chips.
Mer info: Målgång >>