MÅLGÅNG

Den sista sträckan är den absolut tuffaste. Du skall inte bara upp den tuffa norrsidan av Skuleberget, du kommer även springa ner den västra sidan, runda FriluftsByn och sedan avsluta upp för den tuffa södra sluttningen innan du når målgången vid FriluftsByns Toppstuga. För snabbvandare och joggare som ankommer till FriluftsByn efter 18:00 sker målgång direkt vid FriluftsByn

Målgång: FriluftsByns Toppstuga

Ordinarie målgång av Höga Kusten Trail sker på Toppen av Skuleberget vid FriluftsByns Toppstuga. Avslutningen på Höga Kusten Trail är förmodligen Trail Sveriges absolut tuffaste avslutning så förbered dig på skrikande ben. Men vi kommer ha en “scream zone” vid målgången där du kan skrika ur alla känslor och mjölksyra. Efter loppet promenerar du ner för berget och ger energi till de deltagare som är påväg upp för berget mot målgången.

Målgång efter 18:00: FriluftsByn

För att så många som möjligt ska kunna ta dela av After-Trail kommer de som kommer fram till FriluftsByn (41 km) efter 18:00 att gå imål i FriluftsByn. Vi kommer att lägga på en timma på tiderna för de som går i mål vid FriluftsByn då detta är den tid det skulle ta att promenera i lugnt tempo från FriluftsByn upp till FriluftsByns Toppstuga. Deltagare som kommer fram till FriluftsByn mellan 17:00 och 18:00 väljer själva om de vill avsluta vid FriluftsByn och få en timmas påslag eller fortsätta upp till FriluftsByns Toppstuga.

scream zone hoga kusten trail

Scream Zone!

Vi sticker inte under stolen med att den sista sträckan är fruktansvärd. Kanske den tuffaste i Trail Sverige. Men du kommer klara det med brinnande ben. För att du ska få utlopp för alla känslor så finns Scream Zone där du kan ge uttryck för dina känslor!

hoga kusten trail publik

Åskådare vid FriluftsByns Toppstuga

För vänner och familj som vill hejja på dig har FriluftsByns Toppstuga första parkett. Då kommer de kunna ge dig energi både då du passerar toppen efter den första stigningen och även då du går i mål.
Läs mer: FriluftsByns Toppstuga >>

bad hoga kustentrail

Bad och Dusch.

Om du vill fräscha upp dig inför After-Trail eller hemfärd så väntar den svalkande Gällstasjön precis intill FriluftsByn. Det finns även duschar vid Bygdegården (öppna till 22:00) och i Docksta Skola (15:00 – 18:00).
Läs mer: Bad och Dusch efter Höga Kusten Trail >>

aftertrail hoga kusten trail

After-Trail

Mellan 16:00 och 22:00 kör vi After-Trail nere i FriluftsByn. Trubaduren spelar mellan 18:00 och 20:00. Under 2015 bjuder vi samtliga deltagare på en 150 gr Hamburgare som ersättning för alla nybörjarmisstag vi kommer göra med så många deltagare.
Läs mer: After-Trail >>